вверх  обратно

Кирилл Большаков: "В финале Четырех нацеливаемся на максимальный результат"

20.03.2012

Наставник «Ферро-ЗНТУ» - єдиний із тренерів Суперліги, котрий починаючи з сезону 2009/2010 років, спромігся п’ять разів виводити свою команду до чільного квартету: двічі – у чемпіонатах, уже втретє – в кубкових турнірах. Тому й перше запитання стосувалося саме даного факту:

— Як почуваєтеся, Кирило Вадимовичу, в цій іпостасі?
— Ми – стабільна команда, й, за всіх наших скромних апетитах, маємо підтримувати реноме, тобто ставимо завдання і в чемпіонаті Суперліги потрапити до провідної четвірки.

— Як Ви вважаєте, нинішній склад кубкового Фіналу Чотирьох сильніший чи слабший за минулорічний?
— Слова «слабший» бути не може. Якщо команди завоювали право участі в ньому за підсумками двоступінчастого відбору, на той момент вони були найсильнішими. Звичайно, у кожного з учасників четвірки можуть бути як спади, так і підйоми.

— І все ж таки, який клуб, на Ваш погляд, є фаворитом фінального квартету?
— Той, який буде краще підготовленим і мотивованим. На даний момент найкращі шанси має «Будівельник». Певний плюс матимуть і господарі турніру, а ними можна вважати й «Хімік», і БК «Одеса».

— Напередодні Фіналу Чотирьох чому приділятиметься більша увага – професіональній чи психологічній підготовці гравців?
— У нас такий календар ігор чемпіонату Суперліги, що з чотирьох днів, які матимемо на підготовку, один буде вихідним після гри у Львові, ще один піде на подорож до місця проведення Фіналу Чотирьох і опробування залу. Тобто, за великим рахунком, ми матимемо можливість провести два повноцінні тренування. Підготовка буде вестись до конкретної гри з БК «Одеса», а те, що вона кубкова, має додати значною мірою відповідальності гравцям.

— Нещодавно у грі регулярного чемпіонату «Ферро-ЗНТУ» зазнав нищівної поразки від одного з учасників Фіналу Чотирьох – столичного «Будівельника». Як Ви вважаєте, у «Одеси» лінія нападу слабша за київську?
— Ні, вона не слабша, а вужча. В «Одеси» не такий широкий склад, тому виникає багато питань, пов’язаних із агресивністю захисту, з ротацією гравців, підтриманням темпу. Одеський клуб, хоча й має у своєму складі достатньо яскравих виконавців, не може собі дозволити такі рівнозначні заміни, як це робить «Будівельник».

— Мимоволі виникає наступне запитання: як Ви ставитеся до загальновідомого вислову, що, мовляв, краща атака – це гарний захист?
— Так само можна стверджувати, що кращий захист – це гарний напад. У грі все має бути збалансованим. Якщо Ви натякаєте на нашу гру з «Будівельником», ця команда за визначенням має захищатися краще за нас. Київські гравці менше часу проводять на ігровому майданчику, свіжіші, мають право на тактичний фол, жорстку боротьбу. Звідси будується й стиль ведення командної гри.

— Ви чекаєте якогось сюрпризу на зразок шахової стратегії від одеського колеги Олега Юшкіна?
— Я його знаю вже давно, але нагода познайомитися ближче з’явилася під час «Матчу Зірок». І я відкрив для себе, що це дуже вихований, організований і грамотний фахівець. Тож можна очікувати на своєрідну шахову дуель між нами.

— Припустимо, перший бар’єр Ваші підопічні подолають. Ви б хотіли у фіналі зустрітися з «Будівельником»?
— Так! По-перше, «Будівельник» - лідер чемпіонату, а по-друге, завжди приємно грати проти сильного суперника.

— Два роки тому «Ферро-ЗНТУ» заслужив симпатії київських глядачів і певною мірою, завдяки їхній підтримці завоював Кубок Суперліги. Натомість торік у Дніпропетровську рідні особисто для Вас стіни не допомогли. Чи сподіваєтеся на підтримку в Южному?
— Позаторік наша команда завоювала симпатії своєю грою. У Дніпропетровську «Азовмаш» був дещо сильнішим за нас, точнішим в останніх атаках, тому й вийшов у фінал. Глядач завжди оцінює те, що показує команда. Продемонструємо в Южному гідну гру – симпатії будуть на нашому боці.

— Якщо не вдасться повторити кубковий успіх дворічної давнини, Вас це дуже засмутить?
— Думаю, мало хто чекає від нас обов’язкового виграшу Кубка Суперліги. Проте шанси є у всіх команд. Звичайно, й ми націлюємось на максимальний результат. Що для цього потрібно? Треба підійти до ігор Фіналу Чотирьох в оптимальній формі й продемонструвати величезне прагнення до перемоги.

bcferro.com.ua

Добавил: dinero
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.