вверх  обратно

Алексей Печеров: "Возвращение в "Сакраменто" - это очень хороший вариант для Лэня"

6.08.2021

Відомий український баскетболіст Олексій Печеров, впродовж трьох сезонів, сам виступав у НБА. На драфті 2006-го року, під 18-м номером, центрового обрав Вашингтон. За Візардс Печеров провів дві кампанії, після чого, ще на сезон, перебрався у Мінесоту.

Також, баскетболіст виступав у чемпіонатах України, Франції, Італії, Іспанії, Росії, Естонії та Лівану, грав за національну збірну України. Ігрову кар’єру харків'янин завершив у 2016 році.

Зараз Олексій активно стежить за виступами українців у Національній баскетбольній асоціації.

Як ви оціните повернення Олексія Леня у Сакраменто?

- Гадаю, це дуже хороший варіант для Олексія. Він добре проявив себе у Сакраменто. Рік тому, мені  подобалося, як тренер робив на нього ставку. У цьому клубі в Леня була хороша роль та достатня кількість ігрового часу. Наступний рік, думаю, він буде у ротації. Гратиме хвилин 15-20. Для гравця дуже важливо мати ігрові хвилини та бути у ротації, щоб елементарно отримувати задоволення від баскетболу.

У Вашингтоні, в принципі, він провів непоганий сезон, часто з’являвся у старті. Команда вийшла до плей-оф, це хороший результат. Проте, у Сакраменто він вже був, для нього ця команда знайома. Зважаючи на це, гадаю, що йому буде легше влитися у колектив. Будемо сподіватися, що Олексій проведе гарний сезон.

Чи пішов на користь Леню перехід у Вашингтон?

- Звичайно! У Торонто він не був у ротації, проводив на майданчику 3-5 хвилин. Морально дуже важко гравцю, коли він розуміє, що тренер не бачить його у своїх схемах. І провести цілий сезон на лаві запасних – це серйозний удар.

Добре, що виплив трейд у Вашингтон. У Візардс була така ситуація, коли вони спершу програвали. Думаю, Олексію, це теж зіграло на руку.  У Вашингтоні Лень стабільно грав, грав непогано. Плюс, команді вдалося зробити неймовірний камбек, виграти купу матчів.  

У минулому сезоні, із Візардс, Олексій дебютував у плей-оф НБА. Як гадаєте, наскільки досвід матчів такого рівня допоможе йому у майбутньому?

- Я не думаю, що досвід гри у плей-оф, стане якимось великим поштовхом у його кар’єрі. Наступний сезон буде для Олексія вже дев’ятим у НБА. Він добре зарекомендував себе у Національній баскетбольній асоціації. Лень – досвідчений гравець.

Матчі у плей-оф НБА відрізняються трохи більшою інтенсивністю, а баскетбол, в принципі, той ж самий. Відтак, я не думаю, що для нього це було щось нове, чи він якось інакше себе почував. Просто раніше так виходило, що із попередніми командами, не було можливості вийти у плей-оф. Минулого сезону, Олексію нарешті це вдалося. І будемо сподіватися, що ще не раз вдасться.    

За чутками, за два наступні роки, Лень заробить у НБА 7 мільйонів, 600 тисяч доларів. На вашу думку, Олексій коштує більших грошей?

- Так, я гадаю, що Олексій коштує більше. Ще після його досить вдалих виступів за Атланту, я очікував, що він підпише великий контракт. Однак, щось не склалося. Після сезону у Сакраменто, він теж вартував більших грошей.  Проте, Торонто підписав його на менші. Я думаю, що останні чотири роки, він гідний більшого контракту, ніж підписує. Втім, Олексій  достатньо молодий гравець. Переконаний, його великі угоди ще попереду.

Источник: ФБУ

Добавил: 
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.