вверх  обратно

Евгений Мурзин: "Готовы дать бой любому сопернику"

28.01.2011

Головний тренер БК "Говерла" Євген МУРЗІН аналізує останню поразку від "ДніпроАзоту", оцінює гру окремих виконавців своєї команди, а також розповідає, чого слід чекати від найближчих домашніх поєдинків....

- Які думки у Вас залишив домашній поєдинок проти «ДніпроАзоту»?

- Я вимагав від гравців, щоби вони вийшли на цей матч із повною самовіддачею. Але суперники виявилися швидшими за нас, більш зарядженими на перемогу й заслужено перемогли. В першу чергу, ми програли всі індивідуальні єдиноборства. Не думаю, що гравці «ДніпроАзоту» настільки сильніші в індивідуальному плані, порівнюючи з нашими виконавцями. До того ж, «Говерла» завжди славилася захистом, а в матчі проти дніпродзержинців його просто не було, крім того стався провал на кожній ігровій позиції.

- Як Ви гадаєте, із чим це пов’язано?

- Хотілося б думати, що причиною всьому – втома. Але я більш ніж упевнений, що це аж ніяк не втома, це елементарний недонастрій на гру. Адже я попереджав гравців, що легкого поєдинку очікувати не варто. Відтак, на жаль, більше бажання в цьому матчі було в наших опонентів. Сподіваюся, наші хлопці неодмінно зроблять правильні висновки після такої поразки.

- Що можете сказати про очікуване ще заздалегідь протистояння Еріка Колмена та Майкла Фрейзера?

- Я можу сказати не тільки про цю дуель, а й про низку інших, програних нами. А якщо акцентувати саме не дуелі Колмена та Фрейзера, то для нас вона виявилася програною. Взагалі ж, Колмен – це гравець, скажімо так, психологічно неврівноважений. Йому конче необхідна впевненість. Коли він грає – він видає серію хороших матчів. Але серії хороших матчів чергують з серіями негативними. Найголовніше зараз – максимально скоротити цей відрізок. Про що тут ще можна говорити? Так, ми виграли підбирання в цьому матчі, що не так часто трапляється в нинішньому сезоні.

- Останні декілька матчів хорошу форму демонструє Анатолій Дубнюк. Із чим це пов’язано?

- Хороша гра Дубнюка, в першу чергу, пов’язана із поганою грою Павла Ульянка, з його прийняттям рішень і загальним станом. Не хотілося б мені це пов’язувати із нещодавнім народження доньки, але він повинен обрати пріоритети. На сьогоднішній день я бачу іншого Ульянка, аніж того, якого я знаю. Саме тому Анатолій Дубнюк зараз має більше ігрового часу.

- Чи задоволені ви грою та віддачею ще одного досвідченого гравця – Олексія Полторацького?

- Олексій Полторацький – справжній професіонал і не перестає мене дивувати. Це, мабуть, єдиний гравець у команді, який не пропустив жодного індивідуального тренування за бажанням. Тому тут все залежить не від віку, а від його можливостей. До того ж, я можу вам навести досить багато прикладів, коли гравці були в хороших кондиціях і значному віці, граючи до сорока років. Тут усе залежить від ставлення до себе.

- Як ви оціните перші матчі новачка клубу Річарда Джетера? Чи виправдовує він вашій сподівання?

- У цього гравця зараз проходить адаптаційний період. Скажу одне – у нього ще є час, і я вірю, що він не тільки увіллється у колектив, але й заграє. Адже бажання у Річарда досить велике, і його можливості дозволяються очікувати від нього відповідної гри. На тренуваннях він показує хороший баскетбол.

- Найближчі матчі «Говерла» проведе проти сусідів по турнірній таблиці – «Азовмашу» та «Донецька». Чи немає бажання, зокрема, у донеччан взяти реванш за програну кубкову серію?
- Зрозуміло, що ми будемо битися у цих двох поєдинках, незважаючи на статус суперників. Перед своїми вболівальниками ми зажди будемо давати бій будь-якому спарнику, який би він не був. Користуючись нагодою, хотів би подякувати усім івано-франківським шанувальникам баскетболу за ту підтримку, яку вони нам створюють на кожній домашній грі.

БК "Говерла"

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.