вверх  обратно

Украинский арбитр Николай Амбросов отработал в финале Еврокубка

5.05.2021
 
Минулого тижня відбувся другий матч фіналу одного з найпрестижніших турнірів Європи — EuroCup. У фінальній серії французський Монако переміг російський УНІКС вигрвши у чемпіонській серії з рахунком 2-0.
 
Для українського баскетболу другий матч фіналу був особливим, адже його облсуговував провідний спеціаліст з питань суддівства Федерації баскетболу України, арбітр FIBA Микола Амбросов
 
Амбросов протягом сезону працював на матчах топових європейських турнірів — Єврокубка та Євроліги і підтвердив свій статус, отримавши запрошення на вирішальний, фінальній матч EuroCup.
 
Робота Амбросова у фіналі зайвий раз підкреслює високий рівень української школи арбітражу та визнання наших суддів у найпрестижніших турнірах. 
 
Відзначимо, що протягом останніх 5 років українські арбітри неодноразово обслуговували головні баскетбольні турніри Європи та світу. Зокрема, Сергій Защук отримував запрошення на чоловічій чемпіонат Європи-2017, а Сергій Чайковський — на жіночій Євробаскет-2019.
 

Найпотужніше резюме за останні роки має провідний український арбітр і один з найкращих арбітрів світу Борис Рижик, який дев’ять разів працював на матчах Фіналу чотирьох Євроліги, обслуговував фінали чемпіонаті світу та Європи, а також Олімпійських ігор в Ріо.

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.