вверх  обратно

Ронен Гинзбург: "Знал большинство игроков "Прометея" еще до приезда в Каменское"

14.04.2021
14 квітня БК "Прометей" проведе свій перший офіційний матч під керівництвом нового головного тренера Ронена Гінзбурга. Команда з понеділка готується до поєдинку Суперліги проти МБК "Миколаєв" з новим наставником. Найтитулованіший фахівець в історії "Прометея" дав своє перше інтерв'ю в якості головного тренера команди клубній прес-службі.

- Ронен, в баскетбольному інформаційному просторі України новина про призначення вас головним тренером "Прометея" в минулу п'ятницю була найгучнішою. А особисто для вас майбутня робота в "Прометеї" є певним викликом?

- Для мене було великим сюрпризом, що президент "Прометея" Володимир Дубинський знайшов мої контакти і зробив мені пропозицію очолити один з провідних клубів української Суперліги. "Прометей" - молода команда, але з великими амбіціями. Після розмови з президентом - а це дуже серйозна людина, яка хоче вивести команду на новий рівень, - я вирішив прийняти цю пропозицію.

- Ви тільки почали знайомство з командою. Якою первинною інформацією про неї володієте?

- Я знав більшість гравців ще перед приїздом в Кам'янське. Крім того, поговорив з тренерами командами, деякими фахівцями з Європи. Думаю, що у нас хороша команда, але головна проблема для мене зараз - дефіцит часу, щоб донести свою філософію до гравців. При цьому мені важлива самовіддача кожного на майданчику.

- Яка ваша думка щодо української Суперліги?

- Раніше у Суперліги був хороший рівень. Я пам'ятаю такі команди як "Азовмаш" з Маріуполя, БК "Київ". Потім рівень впав через зменшення фінансування клубів в зв'язку з ситуацією в країні. Однак в останні 2-3 роки відбувається підйом. Зростає також і рівень національної збірної України. Моя команда Чехії грала проти неї і я можу судити про силу української збірної.
Взагалі хочу сказати, що коли ти бачиш таку команду як "Прометей", яка лише два роки грає на високому рівні, але має великі амбіції, можна не сумніватися в тому, що у вашої ліги велике майбутнє.

- Який баскетбол ви хотіли б бачити у виконанні своїх підопічних?

- Як я вже сказав, "Прометей" має великий потенціал. Я хочу, щоб хлопці постійно викладалися на сто відсотків. Це мій головний пріоритет. Гравці, виходячи на майданчик, повинні постійно пам'ятати, що представляють свій клуб і місто. На жаль, повторюся, у нас зараз не так багато часу, щоб вони перейнялися моєю концепцією гри. Хочу також бачити, щоб всі працівники клубу були об'єднані однією метою.

- Дякуємо за інтерв'ю і від імені усіх вболівальників клубу бажаємо удачі! 

Що ж стосується безпосередньо матчу "Прометея" і "Миколаєва", то до Кам'янського приїздить команда, яка зараз перебуває на останньому місці в турнірній таблиці і має чисто теоретичні шанси на потрапляння в плей-оф. Однак чим загрожує недооцінка "корабелів", яскраво показав їх чвертьфінальний кубковий матч з "Дніпром", який завершився переконливою перемогою команди Валентина Берестнєва.
 

Будемо сподіватися, що кам'янчани з правильним настроєм вийдуть на майданчик рідного спорткомплексу "Прометей" і покажуть яскравий і якісний баскетбол перед очима нового головного тренера. 

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.