вверх  обратно

Владимир Зеленский поздравил Александра Волкова с введением в Зал славы ФИБА

1.04.2021

Президент України Володимир Зеленський привітав олімпійського чемпіона Олександра Волкова з введенням до Зали слави ФІБА.

"Своїм професіоналізмом, лідерськими здібностями, талантом Ви досягли вершин у баскетболі, зробили вагомий внесок у розвиток українського спорту та популяризацію його на міжнародній арені", – цитує Зеленського Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

Напередодні Олександр Волков ввійшов до списку 12 знаменитих баскетболістів минулих років, яких ФІБА ввела до Зали слави.

57-річний Волков за спортивну кар'єру виборював "золото" Олімпіади-1988, "срібло" чемпіонатів світу (1986, 1990), а також виграв чемпіонат Європи-1985 і двічі чемпіонат СРСР (1988,1989).

Волков увійшов в історію українського баскетболу,  як автор переможного триочкового з сиреною в фіналі чемпіонату СРСР-1989 між Будівельником і Жальгірісом.

Волков став першим українським баскетболістом, якому вдалося зіграти в НБА. З 1989 по 1992 рік він виступав за Атланту. 

Источник: ФБУ

Добавил: 
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.