вверх  обратно

Прогноз Геннадия Защука на финал четырех Кубка Суперлиги

26.01.2011

За традицією офіційний сайт Суперліги звернувся за прогнозом щодо Фіналу Чотирьох Кубку Суперліги до керівника національних збірних команд України, заслуженого тренера України Геннадія Защука:

Прогнози – річ невдячна. Зокрема, минулого року були одні фаворити, а у фіналі грали зовсім інші команди. Я не виключаю таку можливість і в цьогорічному Фіналі Чотирьох.

Якщо говорити про пари півфіналістів, то в першій із них на сьогоднішній день більш стабільну гру демонструє «Донецьк». Однак, враховуючи, що фінал відбудеться у Дніпропетровську, «Дніпро» за підтримки глядачів також має непогані шанси. Дніпряни, які отримали карт-бланш від «Будівельника», цілком реально можуть поборотися за Кубок. Головне, щоб не було травмованих, а підтримка глядачів може стати додатковим козирем підопічних Дениса Журавльова. Гадаю, саме вболівальники, які прийшли на матч Єдиної Ліги ВТБ проти ЦСКА дозволили господарям продемонструвати доволі впевнену гру проти московської команди. Щодо мотивації, то дніпропетровська команда як ніколи близька до завоювання трофею, головне – налаштуватися на два матчі. Натомість, якщо говорити про чемпіонат, то попереду ще тривала турнірна дистанція – два кола та плей-офф. В разі потрапляння до фіналу Кубку «Дніпро» може зіграти з подвійною енергією.

Якщо говорити про іншу півфінальну пару, то «Азовмаш», який, безумовно, переважає суперників за комплектацією, в нинішньому сезоні грає нестабільно. З тих матчів, що я бачив, маріупольці на високому рівні провели тільки поєдинки з «Будівельником». Головне питання – чи вдасться належним чином мотивувати легіонерів на Фінал Чотирьох. Від «Ферро» також можна очікувати, чого завгодно. Минулого року запорізькі легіонери продемонстрували дуже сильну гру, і це принесло команді перемогу у фіналі.

Тобто, якщо враховувати силу команд, то у фінальному матчі повинні були б грати «Азовмаш» і «Донецьк», але не забуваймо, що це кубкові ігри, і все залежатиме від мотивації як кожного окремого гравця, так і команди на гру.

superleague.ua

Добавил: KiKaPo
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.