вверх  обратно

Деджуан Граф: "У нас были все шансы выиграть у "Химика" и "Одессы"

11.11.2020

Номінант на гравця місяця Суперліги у жовтні, автор двох вирішальних кидків у переможних матчах “Харківських Соколів” Деджуан Граф, поділився з клубною прес-службою враженнями від перших місяців у команді.

- Ді, ти в Україні вже три місяці. Процес адаптації завершено чи ще триває?

 - Думаю, процес ще триває. Звикаю до нової країни, нових партнерів. Але, напевно, у грудні вже зможу сказати, що я адаптувався повністю.
 
 - Ти приїхав до України під час важкого періоду пандемії. Як це впливає на твоє життя, твоє перебування в Україні, тренувальний процес та інше?
 
- Це важкий період для кожного в світі. У всіх хворіють друзі чи рідні, або ж він захворів сам. То ж на зараз головне – залишатися здоровим. Я дуже вдячний “Соколам” за запрошення зіграти в цій команді цього сезону, інакше я залишився вдома і не міг би забезпечувати свою родину, граючи в баскетбол.
 
- Майже кожен в команді перехворів коронавірусом. Через це команда була змушена відмовитися від участі в двох передсезонних турнірах та не зіграла жодної товариської гри. Чи сильно це впливає на гру команди на даний момент?
 
- Так, відсутність передсезонних матчів, в першу чергу, вплинула на те, що ми ще досі не відчули командну хімію. І тепер ми вимушені налагоджувати командні зв’язки вже в офіційних матчах.
 
- У тебе був чудовий старт у Суперлізі, ти двічі приносив команді перемогу у клатчі. Після цього, у наступних чотирьох матчах твій виступ був вже не таким яскравим. В чому причина такої нестабільності?
 
- Основна причина в тому, що я вже сказав. Ми ще вчимося грати один з одним, вивчаємо партнерів та свою роль на майданчику. На даний момент, це наша основна проблема, над якою ми працюємо.
 
- Тим не менше, тебе було обрано від команди номінантом на кращого гравця Суперліги в жовтні. Що це для тебе означає? Чи слідкував ти за голосуванням? Просив когось з друів віддати свій голос за тебе?
 
- Я вдячний всім, хто номінував мене на цю високу нагороду. Але зараз я більш зосереджений на перемогах команди, ніж на індивідуальних нагородах. В мене ще є сім місяців у цьому сезоні, щоб якнайкраще проявити себе.
 
- В останньому матчі ти отримав невелике ушкодження. Як себе зараз почуваєш?
 
- Так, в останній грі проти “Хіміка” хтось приземлився мені на коліно. І досі відчуваю невеликий дискомфорт. Але завдяки нашим лікарям я вже повернувся до тренувань та повинен підійти на 100% готовим до найближчих матчів.
 
- Після гарного старту, команда програла чотири гри поспіль. Перші дві – з великим рахунком, останні дві – боротьба була до останньої секунди. На твою думку, чого команді не вистачило для перемоги?
 
- Як я вже казав раніше, бракує зіграності, командної хімії. Так, у нас були всі шанси перемагати у матчах проти “Хіміка” та “Одеси”, але у вирішальний момент нам не вистачало стабільності.
 
- Розкажи про свої перші враження від Харкова? Чи часто прогулюєшся вулицями міста? Де фани тебе можуть зустріти, щоб зробити фото?
 
- Харків – чудове місто, багато чудових місць для відвідування, затишні кафе та ресторани. Але я не дуже часто виходжу в люди. У вболівальників більше шансів зустріти мене в продуктовому супермаркеті, аніж в ресторані. 

Источник: ФБУ

Добавил: 
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.