вверх  обратно

Артем Пустовой: “Подозреваю, что клубы будут очень аккуратно отпускать игроков в сборные”

21.09.2020
Центровой национальной сборной Украины Артем Пустовой во время совместного прямого эфира в Instagram с Backdoorcut рассказал о своих ожиданиях от предстоящего сезона в Испании, работе с Шарунасом Ясикявичюсом, игре с Ником Калатесом, поговорил о сборной Украины и других актуальных темах.
 
 
— Про те, чому залишився у «Барсі»: Насправді, я тут не вирішував. Якби справа була в мені – я б напевно пішов, щоб грати більше. Так, були хороші пропозиції від сильних іспанських клубів, але в офісі вирішили мене залишити. Спробую довести новому тренеру, що мені варто довіряти, що я це заслужив.
 
—  Про силу «Барселони»: Не думаю, що ми стали 100% сильнішими. За великим рахунком ми та ж команда. Але звичайно, Калатес – дуже сильний гравець. Я б сказав скоріше, що ми стали значно загартованішими. Принаймні, на старті сезону мені здається, що в нас краща хімія. Це має нам дуже допомогти у сезоні.
 
—  Про Шарунаса Ясікявічуса: Шарунас, безперечно, дуже цікавий чоловік. Видно, що він максимально інтегрований у процес, неймовірно любить баскетбол, поважає клуб. Він дуже емоційний, але це передусім стосується ігор. На тренуваннях він найчастіше спокійний. Але і там, буває, що дуже емоційно реагує, сварить нас, коли вважає, що ми працюємо недостатньо старанно. Не без цього.
 
— Про розмови з тренером: У нас не було розмови віч на віч. Можливо і не буде. Але на тренуваннях він часто звертається до мене, щось пояснює. В цілому він цілком зрозуміло дає зрозуміти, що хоче бачити від мене. В нас хороша комунікація.
 
— Про конкуренцію в ACB-Лізі та коронавірус: Мені здається, що ліга точно не стала слабшою. Можливо навіть сильнішою, бо декілька команд не з числа грандів підсилилися. Я думаю, що «Реал» плюс-мінус на тому ж рівні. Чемпіонат точно буде цікавий.
Ні, у нас немає побоювань, щодо можливої відміни або переносу сезону. Поки ситуація виглядає як цілком контрольована. Ми готуємося пройти усю дистанцію.
 
— Про збірну України: Абсолютно незрозуміло, чи приїду я на наступні матчі національної команди. На минулі приїхати вдалося, але до цього декілька разів клуб мене не відпускав. Коли я лише перейшов до «Барси» - тоді взагалі була інша історія - я сам вирішив на їхати, оскільки знав, що приїдуть Слава Кравцов та Олексій Лень. Тож набрав тренера Мурзіна і сказав, що дуже хочу попрацювати в розташуванні клубу. Він не заперечував.
Як буде у наступних вікнах – гадки не маю. Але підозрюю, що клуби будуть дуже обережно відпускати своїх гравців. Особисто я дуже хотів би допомогти команді кваліфікуватися на Євробаскет, але рішення все одно буде за «Барсою».
 
— Про Олександра Мішулу в «Київ-Баскеті»: Саша точно гідний більшого, ніж Суперліга, але зараз такий час, що не дуже і багато хороших пропозицій через карантин. Плюс він, звичайно, трохи пересидів у «Дніпрі» свого часу…
Хоча я впевнений, що якби Саша дограв сезон в Туреччині на тому ж рівні, як до карантину, то він би точно мав пропозиції з турецького елітного дивізіону. Думаю, що в «Київ-Баскеті» він класно покаже себе. Я з ним говорив, він каже, що працювати з Багатскісом дуже цікаво. Ми часто спілкуємося, бо досить тісно дружимо, як і раніше.
 
—  Про Лео Мессі і «Барселону»: Нас, баскетболістів, не дуже хвилювала доля Мессі, проте у місті, звичайно, про це говорили дуже багато. Навіть працівники клубу.
Всі розуміють, що вже той факт, що Мессі хотів йти це погано само по собі, адже він фантастичний гравець, але тут ще був комерційний момент. В місті щоденно просто неймовірна кількість туристів купує футболки «Барси», і ледь не 90% усіх футболок – з прізвищем Лео. Це могла бути величезна фінансова втрата. Всі раді, що він таки залишився.
 
—  Про Пау Газоля і чутки про його перехід до «Барси»: Я не певен, що цей перехід насправді серйозно обговорювався, я про це нічого не чув, принаймні. Ми про ці новини дізнавалися зі ЗМІ.
Чи допоміг би нам Пау? Це великий гравець, але останнім часом його добряче мучили травми, плюс йому вже 40 років. Думаю, йому б точно було важко увійти в наш ритм, адже команда грає в досить швидкий та атлетичний баскетбол, і вся ліга дуже швидка. Тож ключовим моментом стала б його функціональна готовність. По класу та досвіду там питань немає ніяких…
А от як символ великих перемог, як ментор для молодих баскетболістів – так. Це напевно було б великим підсиленням.

Источник: Backdoor cut на Facebook

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.