вверх  обратно

Желько Лукаич: "Возможности всех игроков мне еще не известны"

17.02.2012

З приходом сербського фахівця Желька Лукаїча на тренерський місток баскетбольної «Політехніки-Галичини» гра львівської команди змінилася. Найбільше радує те, що змінилася в кращу сторону.

Засмучує те, що у галичан уже немає шансів поборотися за місце у плей-оф. Відтак, останні перемоги львів’ян над БК «Київ» та «Хіміком» мали лише локальний характер. Про завершення чемпіонату, а також про майбутнє команди розповів Желько Лукаїч.

- Желько, наскільки ви підписали контракт з «Політехнікою-Галичиною»?

- Цей сезон допрацюю до кінця і, швидше за все, готуватиму львівську команду до нового чемпіонату, в якому також планую працювати у Львові.

- Чи бачили попередні матчі команди, коли її тренував Валентин Воронін?

- Інформації про команду мені не бракувало. Бачив тільки два матчі за участю львівської команди. Одна з них це домашній матч з МБК «Миколаїв». Тоді «Політехніка» вдома програла. Загалом, не хотів би говорити про причини поразки та аналізувати гру команди, коли її очолював інший тренер. Я завжди дивлюся на те, що є сьогодні, і що буде завтра. І вважаю, про майбутнє потрібно думати завжди.

- Як Вам вдалося так швидко змінити гру команди?

- Я працюю в команді кілька днів, тому вважаю, що особливих змін я не зробив. На це потрібен час. Можливо, зміни в команді будуть в майбутньому.

- Якщо вернути час назад, за що можна боротися з цієї командою у Суперлізі?

- (Сміється). Не знаю. Якщо вернути час назад, то я тоді працював у Сербії (сміється). Український баскетбол я знаю, однак відповісти на це питання дійсно складно.

- Чи плануєте найближчим часом змінювати склад команди?

- Я зараз ще не знаю чого можна очікувати від того чи іншого гравця. У Грі з «Хіміком» Ревзін мав дуже хороший кидок, а грі з БК «Київ» такого не було. Загалом, я ще не вивчив можливості усіх гравців команди.

- Чи плануєте робити у складі серйозні кадрові зміни з перспективою на наступний сезон?

- А навіщо змінювати? Скажімо, прийдуть нові гравці. Їм потрібно час на адаптацію, потрібно усе з ними розпочинати з нуля. Це не все так просто. Наразі ще нічого не ясно. Це питання проясниться згодом.

- Яке головне завдання до завершення сезону?

- Повернути впевненість у моїх гравців. Треба дати їм зрозуміти, що вони можуть грати добре і перемагати. Ще добрий десяток матчів до завершення чемпіонату. Наша наступна гра з «Дніпро-Азотом». Це нова гра, нова робота і нові роздуми. Треба підніматися з дна турнірної таблиці.

vgolos.com.ua

Добавил: sevitch77
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.