вверх  обратно

Павел Ревзин: "Увеличилась продолжительность тренировок"

15.02.2012

Один із героїв переможного матчу «Політехніки-Галичини» проти «Хіміка», форвард Павло Ревзін, який відзначився неабиякою результативністю (4 з 4-х триочкових), поділився рецептом успіху львівської команди.

– З приходом нового тренера багато змінилося у команді?

– Поява нового коуча завжди приносить зміни. У нас це стосується, насамперед, тренувального процесу. Збільшилася тривалість тренувань, дещо змінилися тактичні схеми. Некардинально – приблизно на 50%. Желько Лукаїч прихильник жорсткого захисту, тому багато часу приділяємо саме оборонним діям. До того ж, зросли вимоги до кожного гравця. Тепер кожен баскетболіст, не зважаючи на тривалість проведеного на майданчику часу (чи це одна хвилина, чи 20. – П.Р.) за помилки отримує на горіхи однаково. Нам ще чимало потрібно працювати, аби довести свої дії до автоматизму. Тренер вимагає, щоб кожен відчував відповідальність за результат.

– Твій 100-відсотковий показник влучань із-за дуги у матчі проти «Хіміка» результат нових тренувань?

– Я так не сказав. Це все в комплексі. Дальній кидок це такий технічний елемент, який освоюється ще в юнацькому віці. Такого не буває, щоб за тиждень професійний гравець або навчився здалеку кидати, або навпаки. Буває, що кидок «не йде», проте це вже зовсім інша справа. Я просто в певний момент відчув впевненість у власних силах. А після третього поспіль триочкового зрозумів, що й удача на моєму боці. Емоції взяли верх. Саме цей кидок був дуже важливим, адже суперник впритул наблизився в рахунку. А дещо згодом забив ще раз.

– Після матчу проти «Хіміка» Желько Лукаїч заявив, що потрібно забути про перемогу й готуватися до наступного матчу…

– Зрозуміло, що – так. Проте це стосується самої роботи. Однак не слід забувати, що дві перемоги поспіль дуже позитивно вплинули на нашу психологію. Серія поразок похитнула впевненість у власних силах. А от зараз десь підсвідомо ми відчуваємо задоволення. Тепер хочеться все продовжувати тренуватися в такому темпі, оскільки всі навантаження приносять результат.

– Желько Лукаїч під час матчів дуже емоційно реагує на помилки гравців і свариться – як ти сприймаєш таку поведінку коуча?

– На мене це тільки позитивно впливає. Тренер не просто так свариться. У більшості епізодів самі гравці розуміють, що неправильно щось зробили. До того ж, усі зауваження Желька Лукаїча абсолютно конструктивні. Він не переходить межу між банальною грубістю та справедливою критикою. Для сербських тренерів така емоційність – звична справа.

politehgalychyna.com.ua
Добавил: dinero
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.