вверх  обратно

Желько Лукаич: "Через три недели увидите совсем другую "Политехнику-Галычину"

7.02.2012

Новоспечений наставник «Політехніки-Галичини» розповів клубній прес-службі про плани на майбутнє щодо роботи у львівському клубі.

– Пане Желько, чи не лякало Вас турнірне становище команди напередодні підписання контракту з «Політехнікою-Галичиною»?
– Я знав, що команда у регулярному чемпіонаті здобула лише три перемоги. Знав, що вихід у плей-офф – практично неможливе завдання. Мене ніколи не лякали труднощі. Я занадто люблю свою роботу, щоб відступити. До останнього часу я очолював «Гемофарм». Це не така вже й сильна команда із маленького містечка. Проте мені вдалося зробити з цього не надто сильного колективу дієздатну команду. Ми чимало змогли досягти (перемоги у чемпіонаті Сербії, Адріатичній Лізі і т.д. – Авт.). Лячно може бути, коли команда не хоче грати і демонструвати баскетбол. Я люблю все розпочинати з початку, готувати молодих гравців.

– Що Вам було відомо про Суперлігу до приїзду в Україну?

– Я повністю був проінформований про український чемпіонат. Чимало команд виступає у єврокубках. Бачив на власні очі матчі за участю «Будівельника», «Азовмаша», БК «Донецьк». Окрім цього в Україні працює чимало моїх земляків, з якими підтримую контакт. Тому я знав хто лідирує в чемпіонаті, хто найсильніші гравці в Суперлізі.

– Щодо «Політехніки-Галичини» – чи знали Ви когось із виконавців цієї команди до прибуття у Львів?

– Я не знав хіба українців, яких не бачив на власні очі. Проте дуже добре усвідомлюю силу Ленса Харріса, Владана Вукосавлєвіча, Божо Джурасовіча. Я знаю на що вони спроможні. Лише молодий Мірослав Тодіч наразі для мене є такою собі «темною конячкою».

– На скільки часу підписаний контракт з львівською командою, і які завдання стоять перед Вами?

– На цей сезон особливих завдань немає. Потрібно проаналізувати можливості сьогоднішньої команди. Це не означає, що ми будемо здаватися всім суперникам, оскільки нам нічого «не світить» щодо виходу у плей-офф. За наступні два-три місяці нам потрібно підготувати команду для наступного сезону. Сьогодні найголовніше проаналізувати всі помилки і спланувати подальші дії.

– Що Ви можете сказати про рівень майстерності гравців «Політехніки»?

– Наразі мені важко відповісти. Я провів з командою лише 6 тренувань (розмова відбувалася 5-го лютого). Мені важко робити якісь категоричні висновки. Єдине, над чим потрібно плідно попрацювати, – це фізична готовність гравців. Мій головний принцип: сильний захист і швидкий прорив. Наразі бачу, що гравці надто втомлюються під час таких тактичних дій. Думаю, що за якихось три тижні команда зможе виконувати усі мої вимоги.

– Чи існує мовний бар’єр між Вами та гравцями?

– Я працював у російському «Югра-Університеті», там встиг вивчити російську мову, тому з місцевими гравцями у мене проблем немає. Окрім цього, я володію доволі непогано англійською, французькою та іспанською. А от досвід знання російської мови мені дуже допоміг. Збираюся вивчити й українську.

– Чи бачили Ви відеозаписи матчів української Суперліги?

– Щодо внутрішнього чемпіонату, то у мене не так багато інформації. А матчі європейського рівня для мене не дивина. Я слідкував за виступами українських клубів. Зараз активно займаюся переглядом відеозаписів. Наразі найголовніше підготуватися до матчу проти БК «Київ».

– Кого із теперішніх гравців Ви бачите у складі сезону 2012-2013р.р.?

– Важко відповісти. Надто мало у мене було часу для вивчення можливостей всіх виконавців. Зараз нам потрібно багато працювати над захистом, веденням м’яча та швидкістю. Чимало надій я покладаю на молодих виконавців. Сподіваюся, що Олександр Доленко, Микола Полюляк та Антон Давидюк зуміють завоювати місця в основі. Саме ці гравці «дубля» зараз найактивніше працюють на тренуваннях. Час покаже.

politehgalychyna.com.ua

Добавил: dinero
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.