вверх  обратно

Символическая пятерка недели в Суперлиге

24.01.2011

Протягом тижня відбулося три матчі-відповіді 1/4 фіналу Кубку Суперліги, а також було зіграно дев’ять поєдинків чемпіонату Суперліги, за підсумками яких офіційний сайт Суперліги визначає традиційну символічну п’ятірку.
 
Захисники
 
Деррік Зіммерман («Говерла») – 16 очок + 5.5 передачі + 4.5 підбирання + 2 перехоплення = 21.5 РЕ*.
 
Поступаючись за підсумками першої гри 1/4 фіналу Кубку Суперліги «Донецьку» сімома очками, вже після першої половини матчу-відповіді підопічні Євгена Мурзіна вели 41:26. І хоча врешті-решт «Говерла» зазнала поразки, в Маріуполі їй вдалося дати справжній бій лідеру чемпіонату Суперліги, а кращим гравцем у складі «ведмедів» став Деррік Зіммерман, який приніс своїй команді 19 очок, додавши до них по 4 передачі й підбирання, а також 3 перехоплення. Ще потужніше американець провів переможну гру чемпіонату Суперліги проти «Дніпра», ставши із 17-ма очками, 7-ма передачами та 5-ма підбираннями найкориснішим гравцем матчу (24 РЕ) та зміцнивши своє лідерство серед кращих асистентів Ліги (5.1 передачі в середньому за гру).
 
Павло Буренко («Київ») – 22 очка + 4 підбирання + 2 перехоплення + 1 передача = 21 РЕ.
 
У Кривому Розі «Київ» нарешті перервав тривалу програшну серію, здобувши важливу, насамперед із психологічної точки зору, перемогу, а Павло Буренко провів одну зі своїх кращих ігор у сезоні. Молодий захисник «вовків» набрав 21 очко (з них – 13 у заключній чверті поєдинку), реалізувавши при цьому 4 двоочкових кидки, 3 кидки з-за дуги та 5 штрафних. Крім того, на рахунку Буренка 4 підбирання, 2 перехоплення та 1 передача.
 
Форварди
 
Дмитро Глєбов («Донецьк») – 13.6 очка + 4.3 підбирання + 3 передачі + 1.6 перехоплення = 15.3 РЕ**.
 
Травми Саші Васільєвіча та Луїса Флореса ледь не обезкровили задню лінію БК «Донецьк», але Дмитро Глєбов та Олександр Шапошников гідно замінили своїх партнерів. І в першу чергу, це стосується саме екс-кривбасбаскетівця. В матчі-відповіді 1/4 фіналу Кубку Суперліги проти «Говерли», враховуючи присутність на паркеті і Васільєвіча, і Флореса, Дмитро, як завжди, був корисним, але залишався в тіні партнерів. А от у двох поєдинках чемпіонату Суперліги з «ОДЕСОЮ» та «Хіміком», в яких ані серб, ані американець не могли допомогти своїй команді, він був найефективнішим гравцем «тигрів». У грі з «акулами», яка для Глєбова стала кращою в нинішньому сезоні, українець відзначився 21-м очком, 5-ма передачами та 4-ма підбираннями (26 РЕ), а в матчі з южненцями записав на свій рахунок 16 очок, 5 підбирань, 4 передачі та 3 перехоплення (17 РЕ).
 
Кріс Оуенс («Азовмаш») – 13 очок + 7 підбирань + 4.3 передачі + 2 перехоплення + 1.3 блок-шота = 17.3 РЕ**.
 
Протягом тижня «Азовмаш» оформив путівку до Фіналу Чотирьох Кубку Суперліги, обігравши «Кривбасбаскет» і у другому матчі чвертьфіналу, а також провів два поєдинки в чемпіонаті. Поступившись у першому з них «Ферро-ЗНТУ», у другому підопічні Роландаса Ярутіса обіграли «ОДЕСУ». Саме цей матч став кращим у сезоні для важкого форварда маріупольців Кріса Оуенса, котрий і кубкову зустріч з криворіжцями, і програний поєдинок у Запоріжжі провів на доволі високому рівні. Втім, саме поєдинок проти «акул» перетворився на справжній бенефіс Оуенса, який записав на свій рахунок 24 очка, 9 підбирань, 7 передач і 2 блок-шоти, набравши, таким чином, 32 бали рейтингу ефективності.
 
Центровий
 
Вінсент Хантер («Ферро-ЗНТУ») – 20 очок + 10.5 підбирання + 4 блок-шоти = 25 РЕ*.
 
Відстоявши разом із партнерами необхідну різницю в рахунку в матчі-відповіді 1/4 фіналу Кубку Суперліги з «Миколаєвом», Вінсент Хантер, який у тій грі записав на свій рахунок 15 очок, 8 підбирань і 5 блок-шотів, зберіг сили на відповідальний поєдинок чемпіонату проти чинного чемпіона «Азовмашу». І ця гра стала чи не кращою для центрового за два сезони, проведені в майці «Ферро-ЗНТУ». Відзначившись дабл-даблом (25 очок + 13 підбирань + 3 блок-шоти), Хантер записав на свій рахунок рекордні 34 бали рейтингу ефективності.
 
Крім того, варто відзначити наступних гравців:
 
Фред Хаус («Азовмаш») – 15.6 очка + 7 підбирань + 3 передачі = 22 РЕ**.
 
Бранко Цветковіч («Донецьк») – 14.6 очка + 4.6 підбирання + 2 перехоплення + 1.3 передачі = 14.6 РЕ**.
 
Хуан Едвардс («Донецьк») – 16 очок + 5.3 підбирання + 1.3 перехоплення + 1.3 передачі + 1 блок-шот = 17 РЕ**.
 
* середні показники за сумою двох матчів.
** середні показники за сумою трьох матчів.

Добавил: Azovskie_lvi
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.