вверх  обратно

Дмитрий Базелевский: "Сейчас главная печаль "Будивельника" - это игра украинцев"

12.10.2021

Відомий український тренер, екс-наставник збірної України з баскетболу Дмитро Базелевський для сайту Суперліги прокоментував результат однієї з центральних ігор минулого тижня Суперліги між Прометеєм і Будівельником.

"Перед грою для мене було ясно, що явним фаворитом був Прометей, тому що вони показують гру досить яскраву, на високому рівні для України. Видно, що Прометей на даний момент міцніше готовий, більш зіграний, гравці можуть взаємозаміняти один одного.

Що стосується Будівельника, то там незрозуміла ситуація. Періодично у них є рух м'яча, проблиски командної гри, але іноді трапляються провали. Наприклад, в цій же грі з Прометеєм у них було лише 8 втрат, майже все добре. Але мені здалося, що саме через ці втрати вони посипалися та розвалилось все. Прометей в швидких відривах набрав 13 очок. Це багато і такі очки зазвичай заводять команду.

Я не можу сказати, що з Будівельником гравці Прометея зіграли свою кращу гру. Були у них в грі моменти, коли вони робили незрозумілі кидки, втрати, дурні помилки. Хоча команда вела +20 і відчувалося, що все йде добре, тому в якихось моментах гравці могли ризикувати, розслабитися. Але при цьому хочу зазначити, що команда Ронена Гінзбурга продовжує прогресувати в зіграності, в захисті. На початку гри вони просто зупиняли атаку Будівельника, перекривали зони, не давали вільно грати. Так, м'яч у киян "ходив", але толку від цього було мало.

Що стосується гри лідерів команди, то звичайно, потрібно відзначити, що рівень Суперліги виріс, виріс рівень легіонерів. Дивишся на гру Харрісона і Стефенса і насолоджуєшся. У Будівельника візуально добре виглядав Клавелл, він був активний, багато збирав фолів, але у нього тільки 20% кидків з гри. 12% триочкових - це біда.

Але зараз головна печаль Будівельника - це гра українців. Вони грають, вони зобов'язані грати, але Кобець ніяк не знайде свою форму, щоб грати, як грав раніше. А Грицак і Близнюк - не знаю, що з ними діється, багато холостих пострілів. Я маю на увазі, така слабка гра, як з Прометеєм, не перша.

Я нарахував, в усьому минулому турі за шість матчів лише пять. Увага - пять. Українських гравців набрали більше 10 очок за гру. Самий результативний українець набрав 16 очок. Вони саме зараз мають демонструвати свою гру, вигризати хвилини у легіонерів, показувати свої кращі якості, але цього не спостерігається.

Будівельнику потрібно подумати, зібратися в колективі не тільки гравцям і тренерам, а й з керівництвом команди, подивитися, що змінити. Лавка в грі з Прометеєм набрала лише 7 очок. Так не годиться. А це ж гравці збірної. Мені здається, що всередині колективу щось не так. Може потрібен час, адже команда теж зібралася тільки перед стартом чемпіонату.

Стосовно Прометея, я думаю, що команда тільки будується і вони нароблять шороху в ЛЧ. Потрібно ще пам'ятати, що коли грає Тенеріфе і Слобожанське, то судді десь можуть віддати спірні моменти на користь більш іменитого клубу. Прометею ще потрібно завоювати авторитет в Європі. Я не піддаю сумнівам чесність суддів, але в будь-якій грі високого рівня є не дуже помітні деталі, які можуть вирішити долю цих 3-5 очок на користь авторитету. Українцям потрібно ще заробити людський і спортивний авторитет. Я впевнений, що з таким складом і таким тренером Прометею є куди рости і це ще не досконала гра від них. У команди може бути спад я гадає десь до січня-лютого, коли накопичиться втома від нашого календаря, але там розумний тренер, який і це питання може зробити безболісним", - вважає Базелевський.

Источник: Суперлига

Добавил: vodolaz
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.