вверх  обратно

Айнарс Багатскис подвел итоги сборов "Киев-Баскета" в Латвии

14.09.2019

оловний тренер Київ-Баскета Айнарс Багатскіс підбив підсумки навчально-тренувальних зборів у Латвії. Його підопічні зіграли п’ять спарингів, проти WEF (79:56), двічі Калева (93:77, 84:75), Рапли (89:74) і П’єно Жвайгждес (92:83).

– Я задоволений бажанням гравців битися, їхнім бажанням грати, їхньою самовіддачею. Звісно, ще зарано говорити про повне взаємопорозуміння – між гравцями, між гравцями і тренерами. Усе ж таки гравцям потрібен час, щоб засвоїти основні принципи захисту, концепцію нападу. Я намагався використовувати в усіх іграх велику ротацію гравців. Лише кілька виконавців отримували більше 20-ти хвилин ігрового часу. Решта хлопців отримували його менше. Це і добре, і недобре. Бо гравці мають відчувати впевненість і спокій за свої їгрові хвилини. Але з першого дня я намагаюся донести до гравців – неважливо, скільки часу ти зіграв. Важливо як зіграв. З усім цим у нас був повний порядок. Коли були ігрові дні на зборах, у нас вранці було повноцінне тренування. В сезоні розпорядок такого дня, звісно, буде іншим. Мені хотілося побачити – як гравці грають під великим навантаженням, коли це явно. Вони, якщо можна так висловитися, були вийняті з зони комфорту. Отже, було приємно дивитися, як ми билися. А якісного баскетболу ще бракує, стабільності бракує. Наприклад, в останній грі ми грали 27 хвилин, я порахував, у якісний баскетбол. 13 хвилин грали у стрітбол. Теж саме проти Калева, де пів-команди складають гравці збірної Естонії, а друга половина – іноземці. Там теж бракувало стабільності на усі 40 хвилин, хоч і здобули перемоги. Але метою для мене залишається якість гри. Чим вона буде вищою, тим більшим буде шанс на перемогу. Над цим ми і працюємо.

– Як іде процес зіграності?
– З минулого сезону залишилося тільки три гравця. Відтак, у Київ-Баскеті збирається абсолютно нова команда. Звісно, я стрижень. Як я вже зазначав раніше, з моєї точки зору команда має будуватися на місцевих гравцях. Але водночас не може бути такого – іноземець, не іноземець, свій, не свій. Він має відпрацювати свої хвилини, неважливо – перший ти чи останній, маєш відіграти за Київ-Баскет.

– Вже вивчали найближчого суперника по кваліфікації Ліги чемпіонів (австрійський Капфенберг – ред.). Хлопці щось про нього знають?
– Хлопці ще нічого про нього не знають. Вони почнуть дізнаватися про нього відсьогодні. Це добре укомплектована команда, де грають сім легіонерів: 4 американця, три гравця з Балкан. Ця команда грає в нетиповий баскетбол для того регіону. Може грає не дуже швидко, але розумно. Вони провели низку контрольних ігор в Італії, Словенії. Матеріалу достатньо. Я не буду зараз розкривати їхніх переваг наших переваг. Все одно ми граємо два тайми. Дуже важливо, я вже про це казав – стабільність. Серія складається з двох ігор. І тут важлива кожна дія, я вже не кажу про кожне очко, кожна дія у захисті чи нападі.

Источник: kyiv-basket.com.ua

Добавил: aks700
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.