вверх  обратно

Олег Юшкин: "Решили не усиливаться игроками сборной U-23"

3.09.2019
Головний тренер чоловічої збірної України 3х3 Олег Юшкін прокоментував виступ своїх підопічних на чемпіонаті Європи. У Дебрецені синьо-жовті посіли восьме місце. Шлях до півфіналу їм загородив майбутній чемпіон збірна Сербії.
 
- Нам забракло кількох закинутих очок, щоб посісти п’яте місце. Бо з п’ятого по восьме місця не розігруються, а розподіляються за кількістю закинутих. Нас, скажімо, від шостого місця тільки три очки за сумою усіх матчів відділяє. А що стосується поразки від майбутніх чемпіонів у чвертьфіналі? Серби протягом останніх восьми років чотириразові чемпіони світу, двічі поспіль чемпіони Європи. Дуже гарна, збалансована, сильна команда. Нам з ними ще складно сьогодні грати на рівних. Практично нереально. Бо це професійна команда 3х3. Вони грають виключно 3х3, грають усі Мастерси, Челенджери. А оскільки є дуже багато специфічних відмінностей між 5х5 і 3х3, того короткого часу, протягом якого ми зібралися і готувалися, нам, звісно, не вистачило. Щоб бути на рівних з сербами в усіх дрібницях. 
 
- Якби турнірна доля була б більш прихильною для вас, чи можна було виступити краще?
- Важко сказати. Рівень усіх учасників значно зріс. Наприклад ті самі латиші, які домінували останні кілька років разом з сербами у світі, вони були другими і на Європі, і першими на Європі, і другими на чемпіонаті світу, вони є срібними призерами цьогорічного чемпіонату світу і при цьому навіть не вийшли з групи. Те саме – ми обіграли голландців. Вони двічі срібні призери чемпіонатів світу, дуже сильна команда. З’явились нові команди – дуже гарна команда Литви, французи. Ми три роки їздимо до Франції на турнір Біг-Твелв (у Вуароні – ред.). У них велика програма з відмінною олімпійською базою саме у 3х3. І протягом цих трьох років подивіться, який помітний прогрес вони демонструють? Жінки – перші, чоловіки – другі. І серед цих 12-ти команд не було відверто слабких. Ті самі австрійці обіграли латишів, які пройшли кваліфікацію у нас у Києві. Повторюся, рівень значно зріс. І сказати, що з кимось іншим ми 100% виступили краще, я б не наважився. Серби теж виграли не так просто. І півфінал, і фінал. 
 
 
- Чи є у збірної олімпійські перспективи?
- Будуть дві олімпійські кваліфікації. Усе стане відомо у листопаді. Чи попадемо ми за рейтингом на чемпіонат світу? Як розподілятимуться місця у кваліфікації на олімпійський турнір? Однозначно про це говорити зарано.
 
- Кадровий потенціал команда має?
- Під час комплектації можна було б взяти зіграних хлопців зі збірної U23. Але щоб ця збірна виступила вдало, ми не стали висмикувати звідти гравців. Вони молодці, виграли, посіли перше місце, тепер поїдуть на фінальну стадію Ліги Націй. І у них буде чемпіонат світу. Ця команда у такому складі існує практично вже два роки. Це додало їх зіграності. Ще й чемпіонат Суперліги 3х3 цього сезону вони провели у такому самому складі. Напевно, це принесло свої плоди, що вони виграли свій зональний турнір і пішли далі з першого місця. І ось ці хлопці грали свої фінальні матчі 29 і 30 серпня. І з них нікого не можна було б брати, бо 30 серпня ми вже мали зіграти перші матчі на чемпіонаті Євопи. 
 
- Теоретично ви могли б розраховувати на них?
- Теоретично, міг. Але не факт, що тоді б вони так вдало виступили. І не факт, що б вони швидко вписалися до національної збірної і ми б показали кращий результат. 

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.