вверх  обратно

Символическая пятерка недели (версия сайта Суперлиги)

16.01.2012

До вашої уваги символічна п’ятірка за підсумками матчів чемпіонату Суперліги, що відбулися протягом 3 – 15 січня.

 
Захисники
 
Вуле Авдалович («Донецьк») – 14.3 очка + 4 підбирання + 3.8 передачі + 1.3 перехоплення = 16.3 РЕ***.
 
У новому році «Донецьк» здобув чотири перемоги, важливу роль у яких відіграв сербський розігруючий. Невипадково Саша Обрадович в одному з останніх інтерв’ю назвав Вуле Авдаловича ключовим гравцем, мозком і мотором команди. Серб допоміг «тиграм» здолати «Київ» і «Азовмаш», а в поєдинках із «Хіміком» і «Дніпром» узагалі був найкращим у складі «Донецька», здобувши по 24 і 20 балів рейтингу ефективності відповідно.
 
Віллі Дін («ОДЕСА») – 22.3 очка + 7.3 передачі + 4.8 підбирання + 2 перехоплення = 24.8 РЕ***.
 
Дабл-дабли Віллі Діна в матчах проти «Говерли» та «Черкаських Мавп», а також результативна гра американського захисника в поєдинку з «Дніпром» допомогли «ОДЕСІ» здобути три перемоги в чотирьох матчах нового року. Причому, зустріч з івано-франківськими «ведмедями», за підсумками якої лідер одеської команди записав на свій рахунок 37 балів рейтингу ефективності, стала для нього найкращою в сезоні. Відзначимо й 12 передач Діна у грі з «Мавпами», завдяки яким він повторив рекорд Данте Свонсона, встановлений днем раніше.
 
Форварди
 
Зак Морлі («Будівельник») – 16.5 очка + 7.5 підбирання + 2.5 перехоплення + 2 передачі = 24.5 РЕ*.
 
Зак Морлі став найкращим у складі «Будівельника» у двох переможних матчах із «Кривбасбаскетом» і «ДніпроАЗОТом». У непростому поєдинку з криворіжцями форвард відзначився 18 очками, зокрема встановивши особистий рекорд за реалізованими штрафними (8/8), та 8 підбираннями, а в зустрічі у Дніпродзержинську лише одного разу схибив з гри (6/7), реалізував обидва штрафних і зібрав 7 відскоків, не кажучи вже про величезний обсяг чорнової роботи, яку лідер «будівельників» звично виконує в кожній грі.
 
Рейшон Террі («Хімік») – 29 очок + 8.7 підбирання + 1.7 передачі + 1 перехоплення = 32.3 РЕ**.
 
На початку нового року Рейшон Террі видав вражаючий ігровий відрізок, здобуваючи в кожному з трьох проведених южненською командою матчів не менше 27 очок і 30 балів рейтингу ефективності та загалом реалізувавши 11/16 триочкових кидків. А гра проти «Говерли», в якій він записав на свій рахунок дабл-дабл (27 очок + 10 підбирань) і 34 РЕ, стала для форварда «Хіміка» найкращою в сезоні.
 
Центровий
 
Майкл Девіс («Ферро-ЗНТУ») – 16 очок + 7.7 підбирання + 2.3 передачі + 1 перехоплення = 21.3 РЕ**.
 
Майкл Девіс часто перебуває в тіні партнерів, граючи не надто яскраво, однак корисно, на чому неодноразово наголошував Кирило Большаков. Утім, в останніх трьох матчах, які завершилися перемогами «Ферро-ЗНТУ», «бігмен» запоріжців виглядав не менш ефектно, ніж решта лідерів команди, особливо це стосується поєдинку у Львові, де Девіс провів найкращу гру в сезоні, реалізувавши 12/17 двоочкових кидків і відзначившись 39 балами рейтингу ефективності.
 
Крім того, варто відзначити таких гравців:
 
Родні Грін («Миколаїв») – 15 очок + 7.5 підбирання + 4.5 передачі + 1 перехоплення + 1 блок-шот = 19 РЕ*.
Джеремі Шаппел («Ферро-ЗНТУ») – 16 очок + 8 підбирань + 4.3 передачі + 1.7 перехоплення = 19.7 РЕ**.
Шон Кінг («ОДЕСА») – 15.8 очка + 11.3 підбирання + 3.3 передачі + 2 блок-шоти + 1.3 перехоплення = 25 РЕ***.
 
* середні показники за сумою двох матчів.
** середні показники за сумою трьох матчів.
*** середні показники за сумою чотирьох матчів.
 
Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.