вверх  обратно

Кевин Тиггс: "Я всегда нацелен на победу"

25.12.2011

Американський форвард "Говерли" Кевін Джером Тіггс розповів про свої перші кроки в баскетболі, неймовірні кидки у власному виконанні, рівень Суперліги, відносини з Євгеном Мурзіним та багато іншого...

- Твої враження від матчу з Києвом?

- Це була важка гра. Я маю на увазі - вони виграли, але ми теж хотіли цього. Так трапляється іноді. Це і є баскетбол – деколи ви виграєте, деякі матчі програєте. Але ми повинні старатися більше, щоб перемогти, повинні краще грати як одна команда.

- Чому виграєте в «Будівельника», а програєте «Дніпро-Азоту»?

- Що стосується "Дніпро-Азота", насправді це один з найнебезпечніших суперників в лізі, - вони нічого не втрачають. Вони виходять і борються до кінця і ви не можете бути впевнені, що переможете цих хлопців. Вони дуже мотивовані на кожен матч. Я скажу, що ми також готуємося до ігор, але не завжди перемагаємо.

- Який настрій сьогодні в команді – зокрема після ігор в Єврочелленджі?

- Не скажу, що ми дуже злі через ці поразки. Бо знаємо, що причина – у не до кінця налагодженій командній грі. Ми хочемо повернути собі ту форму, яка була у нас на початку чемпіонату. Важливо не лише те, як ми стартували, а як ми фінішуємо. Тому ми маємо продовжувати старатись грати командно. Кожен з нас має грати на найвищому рівні. Для нас це важливо.

- Повернемося трохи у твоє минуле - пригадай, коли вперше зіграв у баскетбол? Чому зайнявся баскетболом професійно?

- Це було в середній школі. Я почав грати в баскетбол не з такого віку, як багато інших професійних гравців - в 10 або 12 років. Я вчився, мені було за 15, і багато моїх друзів грали в баскетбол. Мені сподобалося це теж, тому я вирішив зайнятися цією справою.

- Україна – перша країна, де ти дебютував за межами США. Потім ти встиг пограти на Кіпрі . Чому вирішив знову повернутися на Україну?
- Особливої причини повернутися сюди не було. Просто тут не погано. Хороше місто, хороша ліга, хороші команди, і я люблю тут грати.

- Що можеш сказати про цьогорічний чемпіонат Суперліги?

- Це жорсткий чемпіонат, раніше в лізі було 4 чи 5 команд, які боролися за високі місця. Тепер 13 і 14 команди - дуже сильні суперники. Я думаю, це той чемпіонат, який подобається вболівальникам. Кожна гра максимально напружена. Невідомо, хто сьогодні програє, а хто виграє.

- Ти якось налаштовуєшся на гру?

- У мене немає особливих прикмет, але я завжди націлений на перемогу. Просто інколи це спрацьовує, інколи ні.

- Як оціниш свою теперішню форму?

- Фізично і морально я почуваюсь чудово. Мені здається, що з кожним матчем я стаю кращим, розумнішим, отримую все більше знань. Сподіваюсь, це допомагає «Говерлі».

- Які у тебе враження від тренера «Говерли», Євгена Мурзіна?

- Я просто люблю цю людину – він дійсно хороший командний тренер. У нього є своя стратегія, своє бачення гри. Я з задоволенням граю під його керівництвом, і загалом отримую задоволення від співпраці з ним – не лише під час матчів.

- Часто ти закидаєш просто неймовірні кидки – ти свідомо граєш у видовищний баскетбол? Чи так виходить само по собі?

- Я ніколи не граю у баскетбол лише для розваги публіки. Можливо справді, мої кидки є неймовірними для глядачів, але я їх роблю не просто так, а тому що я знаю як це робити. Після мого влучного прострілу ви можете сказати «вау!», а я скажу – «нічого особливого». Завжди, коли я роблю кидок, він має досягнути цілі. Я ніколи не кидаю м’яча так, щоб він потрапив повз корзину.

- Чим займаєшся в Івано-Франківську?

- Якщо чесно, то я цілими днями дивлюся фільми. Інколи я можу прогулятися містом, я не люблю нічні клуби, вечірки, не люблю такі розваги.

- Який останній фільм ти переглянув?

- «Гнів», з Дензелом Вашингтоном. Дуже хороший фільм, якщо буде можливість – обов’язково перегляньте.

- Багато гравців Говерли зареєстровані на Фейсбуці, тебе ми там не знайшли. Тобі не цікаві соціальні мережі?

- На жаль я ніколи не реєструвався на Фейсбуці чи Майспейсі – ніколи не цікавився цими речами. Мені для життя ці речі не потрібні. Я, звичайно, товариський хлопець, але мені вистачає спілкування поза соціальними мережами. Для таких речей мене є телефон – якщо ти мій друг, ти завжди можеш мені подзвонити.

bcgoverla.if.ua

Добавил: sevitch77
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.