вверх  обратно

Максим Сандул: "Побеждать нужно в любом матче"

5.10.2018

Капітан Київ-Баскета Максим Сандул поділився своїми передчуттями прем’єри команди у Суперлізі Парі-Матч. У двох спарингах з Черкаськими Мавпами він став найрезультативнішим гравцем у складі киян, набравши 29 очок. 6 жовтня у столичному Палаці спорту суперникам доведеться зустрітися вже в офіційному протистоянні.

– Не візьмуся прогнозувати хід гри з Мавпами. У нас багато чого змінилося відтоді, як ми грали з ними спаринги у вересні, насамперед у плані комбінацій. Але результат залежить від кожного з нас.

– Останні товариські матчі з Хіміком та Одесою стали гарною перевіркою останніх напрацювань?
– Не тільки для цього. Для нашого головного тренера це були тільки перші матчі на чолі команди. То ж мали нагальну потребу зіграти ці два спаринга. Ми напрацювали нові комбінації і ще більше зігралися. І перемога в останньому спарингу над Одесою також додала впевненості у своїх силах.

– Американці Мангано і Крік вже вписалися у колектив?
– Не помічаю, щоб нам щось заважало працювати на тренуваннях разом. Якщо і виникають певні непорозуміння, тренер їм пояснює, так само і ми теж можемо чогось нерозуміти, тренер зупиняє, пояснює, що треба робити, як діяти.

– Після першого матчу кваліфікації Кубка Європи ФІБА з кіпрським Керавносом головний тренер Черкаських Мавп заявив, що тепер це зовсім інша команда, ніж та, що була місяць тому. Тобто у спарингах з вами. Мавпи мають ігрову практику офіційних матчів на відміну від вас. Чи матиме це вплив на результат?
– Думаю, на гру це не сильно вплине. Ми вийдемо на цю гру з не меншим бажанням виграти її, ніж вони. Докладемо усіх зусиль для перемоги і ми теж маємо, чим здивувати суперника.

– Твої знайомі запитують у тебе квитки, щоб підтримати тебе на трибунах?
– Такий факт має місце. Матчем з Черкасами люди цікавляться і це приємно. Мені завжди хочеться бачити якомога більше людей на трибунах. Коли відчуваєш глядацьку підтримку, бачиш, що людей цікавить баскетбол, грати завжди приємніше. Тоді пересвідчуєшся, що недарма займаєшся цим видом спорту.

– Наскільки важливо розпочати чемпіонат з перемоги? Ціна помилки тут не така висока, як у Кубковому матчі?
– Перемагати треба у будь-якій грі. Коли накопичуються поразки, вони псують мікроклімат, позначаються на турнірному положенні. З усіх боків перемога це добре – вона додає впевненості.

– У Суперлізі Парі-Матч на вас очікує досить щільний ігровий графік. Це звичний для тебе режим?
– Для мене це добре. Чим більше ігор, тим менше тренувань і навпаки. Тренування теж по дві години і не такі вже й легкі.

– Гравцю завжди краще грати, чи не так?
– Так, коли починаються ігри, входиш у відповідний ритм, зникає мандраж. А коли велика перерва, треба усе розпочинати з чистого аркуша.

– Під час прес-конференції Євген Мурзін зазначив, що команда вже у цьому сезоні боротиметься за п’єдестал. Кого бачиш вашими головними конкурентами у цій боротьбі?
– Черкаські Мавпи, Дніпро, Хімік. Решта команд, не сказав би, що чимось гірші. Якщо поглянути на спаринги, які ми зіграли, усі приблизно однакового рівня. М’яч круглий, будь-яка команда може здивувати у цьому сезоні. Про силу суперників можна буде судити вже у плей-оф. А у регулярному чемпіонаті завдання – посісти якомога вище місце, щоб мати перевагу свого майданчика.

Источник: kyiv-basket.com.ua

Добавил: aks700
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.