вверх  обратно

Юлия Лэнь: "Всегда мечтала увидеть игру сына за сборную Украины"

7.09.2018

Разом із центровим Атланти Гоукс Олексієм Ленєм до Києва прибула і його мати. Юлія Олексіївна, на відміну від сина, який за останні 7 років вперше стуив на рідну землю, доволі часто приїжджала до України, адже тут лишилися її батьки, багато рідних.

«Олексій теж не втрачав зв’язок із Україною, він стежить за усім що відбувається тут і не лише у баскетболі, а у Сполучених Штатах завжди підкреслює те що він родом з України. У штати він потрапив у доволі юному віці і я спостерігала за ним, дивилася як він розвивається, як формується його особистість, а разом із тим і ставлення до Батьківщини. Для усієї нашої родини дебют Олексія Леня у якості гравця національної збірної України буде великим святом, адже тут живуть мої батьки, а дідусь завжди був взірцем для сина і для нього це буде велика подія".

"Олексій народився і виріс тут. Як би не було важко нашій родині у 90-х, щоб не відбувалося в Україні зараз, це назавжди частина його життя, від якої він не відмовлявся ніколи. Я, чесно скажу, ніколи не хотіла, щоб він американізувався цілком і повністю і дуже рада, що він себе ідентифікує як українець і це після навчання і 7 років життя там. Моя перша онука (у Олексія у Сполучених Штатах також живе рідна сестра) народилася у Америці, її батько, громадянин США, але вона говорить трьома мовами і я рада, що наша культура для неї не чужа. Чи боялися ми коли їхали в Україну, - ні. Я постійно бувала тут, була навіть на Луганщині і прекрасно усвідомлюю всі місцеві реалії, але ми знали що їдемо додому, тому усе буде добре».

Перший матч Олексія Леня у якості гравця національної збірної України може відбутися 14 вересня у київському Палаці спорту о 19:00.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.