вверх  обратно

Станислав Медведенко объяснил, почему Джоэль Боломбой решил сменить украинское гражданство на российское

30.08.2018

Колишній баскетболіст збірної України та дворазовий чемпіон НБА Станіслав Медведенко розповів, чому Джоель Боломбой вирішив змінити українське громадянство на російське.

"Це одна з умов контракту з московським ЦСКА, — каже спортсмен в коментарі газеті "Експрес". — У чемпіонаті Росії є ліміт на легіонерів. ЦСКА запропонував Боломбоєві трирічну угоду, але наполіг на тому, щоби гравець набув російське громадянство і не мав статусу легіонера. Боломбой погодився. Росіяни запропонували йому шалені гроші. Ще більші, ніж платять у деяких командах НБА. Московський ЦСКА просто засипає баскетболістів матеріальними благами. Цей клуб нині — один із найбагатших у Європі. Середня зарплата у ЦСКА сягає мільйона доларів на рік. А ще є величезні преміальні".

Джоель Боломбой (уродженець Донецька) вирішив виступати за збірну Росії — одразу після того, як підписав трирічний контракт із московським ЦСКА.

До Росії Боломбой переїхав зі США, де виступав за "Юту". Перед переїздом до ЦСКА уродженець України уклав угоду з ще однією командою чемпіонату НБА — "Мілуокі", але розірвав контракт, не зігравши жодного офіційного поєдинку.

Источник: expres.ua

Добавил: aks700
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.