вверх  обратно

Символическая пятерка недели (версия сайта Суперлиги)

19.12.2011

Протягом тижня відбулося вісім матчів чемпіонату Суперліги, за підсумками яких офіційний сайт Суперліги визначає традиційну символічну п’ятірку.

Захисники
 
Вілл Соломон («Черкаські Мавпи») – 27 очок + 7 підбирань + 4.5 передачі + 3 перехоплення = 28 РЕ*.
 
Якщо 25 очок Вілла Соломона не допомогли «Черкаським Мавпам» здобути перемогу в матчі з «Ферро-ЗНТУ», то у тріумфі над «Дніпром» величезна заслуга саме зіркового плеймейкера, котрий, відзначившись 29 очками, 9 підбираннями та 5 передачами, повністю переграв свого візаві Стівена Буртта та майже наздогнав Ренді Калпеппера в суперечці найрезультативніших гравців чемпіонату (20.46 очка в середньому за гру).
 
Ренді Калпеппер («Ферро-ЗНТУ») – 25 очок + 5 передач + 1 підбирання + 1 перехоплення = 19 РЕ*.
 
В обох матчах, які «Ферро-ЗНТУ» провів на тижня, Ренді Калпеппер був одним із найкращих у складі запорізької команди, продемонструвавши, при цьому, напрочуд стабільну гру. Адже і проти «Черкаських Мавп», і проти «Хіміка» американець здобував по 25 очок і 19 балів рейтингу ефективності. Саме це дозволило йому втриматися на першій сходинці рейтингу найкращих бомбардирів Суперліги (20.50 очка в середньому за гру).
 
Форварди
 
Суад Шехович («Будівельник») – 15 очок + 15 підбирань + 2 передачі = 16 РЕ.
 
Суад Шехович став найкращим гравцем столичного дербі у складі «Будівельника», оформивши перший у сезоні дабл-дабл. Причому, форвард-універсал встигав скрізь – вражав кільце суперника з різних дистанцій і відпрацьовував у захисті, переграючи під кільцем будь-якого опонента, незалежно від його зросту.
 
Денис Яковлєв («Хімік») – 22 очка + 15 підбирань + 2 передачі + 1 перехоплення = 35 РЕ.
 
Переможна гра з «Ферро-ЗНТУ» стала для Дениса Яковлєва найкращою в сезоні. Український форвард не лише відзначився дабл-даблом, встановивши особистий рекорд за зібраними відскоками, а й продемонстрував доволі непогану влучність з усіх дистанцій (7/10 двоочкових, 2/3 триочкових, 2/3 штрафних), що в підсумку принесло йому 35 балів рейтингу ефективності.
 
Центровий
 
Шон Кінг («ОДЕСА») – 24 очка + 14 підбирань + 4 блок-шоти + 3 передачі + 3 перехоплення = 42 РЕ.
 
Важко сказати, чи знайдеться в ході сезону гравець, який зуміє змістити Шона Кінга з першого місця у статистичних категоріях «підбирання» та «ефективність». Ось і в матчі з «Політехнікою-Галичиною» центровий «ОДЕСИ» не лише оформив одинадцятий дабл-дабл у сімнадцяти іграх, а й встановив новий рекорд сезону, здобувши 42 бали рейтингу ефективності.
 
Крім того, варто відзначити таких гравців:
 
Джеймс Флоренс («Кривбасбаскет») – 18 очок + 6 передач + 3 підбирання + 3 перехоплення = 18.5 РЕ*.
Джеремі Шаппел («Ферро-ЗНТУ») – 17 очок + 7 підбирань + 4.5 передачі + 2.5 перехоплення = 22.5 РЕ*
Володимир Гуртовий («ДніпроАЗОТ») – 14 очок + 5 підбирань + 1.5 блок-шота = 17 РЕ*
 
* середні показники за сумою двох матчів.
 
Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.