вверх  обратно

Игорь Чумаков прокомментировал свое возвращение в "Черкаськи Мавпы"

29.07.2018

Останнім новачком “Черкаських Мавп” цього сезону став Ігор Чумаков. Щоправда потужного форварда важко назвати новачком клубу. Фактично Ігор повернувся до “Черкаських Мавп”, де відіграв три сезони, після річної перерви. Про своє повернення, а також про плани на сезон, центровий розповів клубній прес-службі.

- Ігоре, які емоції відчуваєш після поверненню до родини “Черкаських Мавп”?

- Знаєш, якби ти не сказав цю фразу, то я її б сказав сам. Дійсно мене переповнюють емоції при розумінні що я повертаюся і вони наповненні родиною атмосферою. За ті три роки, які я виступав у Черкасах я відчуваю, що тут це родина, це відчувається у ставленні власників клубу у командній атмосфері, дитячій школі і звісно позиції уболівальників.

- Так виходить, що попри рік відсутності у тебе тут залишилося чимало друзів.


- Саме так, у мене хороші відносини з менеджментом клубу, тут залишилися молоді гравці, з яким у мене дружні стосунки і навіть з’явився у команд Вова Конєв, з яким я у Харкові постійно зустрічався на юнацькому рівні, фактично росли як гравці разом.

- У минулому сезоні здалося, що ти зробив крок уперед, підписав угоду з діючим чемпіоном України, але на жаль так і не зіграв жодного офіційного матчу через травму.

- Це було дуже прикро для мене. Я говорив уже, що, перебираючись у Київ, я очікував нового виклику, насамперед виступ у Лізі чемпіонів. Але за три дні до свого першого офіційного матчу я отримав важку травму – розрив хрестоподібних зв’язок. Я зрозумів, що сезон для мене закінчено, це було жахливо, але я сприйняв це як ще один викликів. Повністю відновився лише у травні, але не скажу, що до цього сидів без тренувань. Фактично уже наступного тижня після операції почав виконувати серію вправ, які можна робити з таким ушкодженням.

- Ігрову форму підтримував у рідному Харкові?


- До січня лікувався у Києві, після цього уже був у Харкові. Нещодавно встиг зіграти у так званому літньому Кубку Харкова, там багато гравців Суперліги беруть участь: Конєв, Глєбов, Мусієнко, усім відомий Саша Рибалко. Раніше влітку я традиційно підтримував форму на турнірах 3х3. Цього разу вирішив поберегти себе, у нас фактично немає ігрових майданчиків з хорошою амортизацією, а більшість з них з асфальтованим покриттям, це не дуже для зв'язок.

- Нещодавно ти був і у таборі другої збірної України, яка готувалася у Києві до китайського міжнародного турніру.

- Це був важливий для мене та моєї підготовки збір. Євген Мурзін викликав мене і я з великим задоволенням погодився. Лише пару днів тому повернувся з цього збору. Для відчуття тренувального процесу та ігрової практики це було дуже важливо для мене. Зараз хлопці поїхали на турнір у Китай, бажаю їм якнайкраще виступити.

- Ти говорив про Єврокубки і бажання у них зіграти. Цілком вірогідно, що найближчого сезону це вдасться зробити у Черкасах, “Мавпи” після 10-річної перерви повертаються на європейську арену.



- Я дуже на це чекаю, думаю як і більшість уболівальників у Черкасах. Я грав закордоном, виступав у хороших українських командах, але єврокубкового досвіду у мене поки немає. Дуже хочу відчути це, зіграти не лише за себе, свій клуб, а й спробувати гідно представити Україну у матчах з іншими командами.

- Під час перепідписання угоди ти напевне говорив з тренером про перспективи команди у цьому сезоні, які завдання проговорювали?

- Які можуть бути завдання – лише чемпіонство. Команда неймовірно потужно виглядала наприкінці минулого чемпіонату, сподіваюся нам вдасться успішно продовжити переможну серію клубу. Будемо битися у кожному матчі лише за перемогу, за чемпіонство у Суперлізі і вихід у головний етап Еврокубка. Я думаю нам це під силу.

 

Источник: mavpabasket.com

Добавил: Ruslan1996
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.