вверх  обратно

Кеды со звездочкой: история бренда Converse

28.07.2018

Компанія Converse була заснована Маркусом Міллсом у 1908 році і спеціалзувалась на виготовленні галош. Але вже за декілька років компанія звернула свою увагу на ринок спортивного взуття.

У 1915 році з’явились перші баскетбольні кеди Converse, але популярністю вони не користувались навіть серед спортсменів.

Для привернення уваги та збільшення продажу у 1920 році кеди було перейменовано на All-Star. Назва мала підкреслити те, що це взуття для чемпіонів. У цьому ж році  в компанію приходить Чарльз Тейлор – зірка баскетбольної команди, який стає представником та продавцем Converse. Він подорожував Америкою і демонстрував людям усі переваги конверсів. Його рекламні дії були настільки успішні, що в 1936 році, коли баскетбол був доданий до офіційного реєстру олімпійських ігор, уся американська баскетбольна збірна була взута в кеди Converse (і, до речі, здобула золото).

Під час Другої Світової Війни американські солдати  використовували взуття, розроблене компанією Converse як взуття для тренувань.

Після війни починається золота епоха Converse: у продаж виходить класична чорно-біла модель Chuck Taylor All Star, яка одразу ж припала до душі покупцям.

Щоб зміцнити свої позиції на ринку, Converse починає випускати не тільки високі, але й низькі кеди Oxford Chuck.

 

 

В 60-х роках, на вимогу баскетбольних команд, які хотіли аби колір взуття поєднувався з кольором форми, виходять перші кольорові конверси. У цей час компанія контролює 80% ринку спортивного взуття.

У 1970-80-х Converse стає символом молодіжної культури. Біла футболка, джинси, шкіряна куртка і кеди були невід`ємною частиною образу молодих бунтарів. Кеди Chuck Taylor All-Star носили Єлвіс Преслі, Девід Боуі, Курт Кобейн і ін.

В кінці 1980-х на початку 1990-х, незважаючи на величезну популярність, компанія Converse переживала далеко не кращі часи. Трендом 80-х були «повітряні» підошви і гелієві прошарки. Моделі Converse були занадто консервативні, занадто стримані для такої моди. І хоча компанія вкладала кошти в біомеханічні дослідження і незабаром представила на суд споживачів кілька технологій, які, на її думку, повинні були скласти серйозну конкуренцію іншим фірмам, попит на кеди Converse продовжував падати.

Компанія більше не могла змагатися з такими конкурентами, як Nike, Reebok і Аdidas, і незабаром перестала бути офіційним представником NBA.

У 1995 році власниками Converse стала компанія ApexOne.

У 2001 році компанія оголосила себе банкрутом, а у 2003 році Converse прийняли пропозицію від Nike про викуп компанії.

За останні роки компанія взяла участь у багатьох колабораціях: Giles Deacon, Lanvin, Pink Floyd, Uno de 50, Givenchy, The Simpsons, Andy Warhol Foundation та інші.

Источник: baulplus.com.ua

Добавил: aks700
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.