вверх  обратно

Дмитрий Кривенко: "Не мог представить, что меня будут называть двукратным чемпионом мира"

13.06.2018
Враження від виступу на Кубку світу у мене двоякі. Я ніколи і подумати не міг, що буду колись називатися дворазовим чемпіоном світу. Це неймовірно. Цього разу було складніше, тому що я почувався далеко не на 100%, тому довелося показувати не свою найкращу програму, а яку готував, а діяти доцільно тактики, я закидав данки, які гарантовано мені принесли б хороші бали і дозволили б продовжити боротьбу і жертвував видовищністю заради кінцевої мети, яку зрештою досяг. Шкода лише, що медаль тільки одна, другу мав привезти додому Вадим (Miller) Піддубченко, він заслуговував на неї, адже підійшов до змагань він у занадто хорошій формі, щоб лишитися без нагороди.

- Власне конкуренція на Кубку світу, була доволі жорсткою, поляк Пьотр Ренкіель навіть не вийшов до фіналу, француза Гі Дюпуї дуже добре виглядав.

Так Гі (Friquent flyer) Дюпуї це данкер дуже високого рівня, данк через велосипедиста, який рухається, це один із його «фірмових». Я дуже радий, що він зміг його зробити, адже вживу побачити таке завжди приємно і публіці сподобалося. Якщо дивитися, на те хто був у якій формі у той день, то він виглядав більш впевнено ніж я, але свій перший данк він змазав, бо не розрахував час і дав мені велику перевагу.

- А як взагалі було виступати на Філіппінах, на островах дуже висока вологість повітря, тропічна спека...

Змагання відбувалися у величезній арені і на відміну від вулиці там було доволі прохолодно через роботу кондиціонерів. У підсумку, я навіть застудився. Проте, головною проблемою була зміна часових поясів і дуже довгий переліт, організм не встигає переналаштуватися і одразу бути готовим до максимального результату на майданчику.

- Ти завсідник топових турнірів, тебе знає публіка по всьому світі чи важко з року в рік дивувати глядачів і журі?

Винаходити нові данки, це важко в принципі, а коли на тебе дивиться журі ФІБА, яке щоліта спостерігає за твоїми виступами і так уже років 6, то вдвічі складніше, але пересічний глядач не завжди може побачити відмінності у програмі, хоча я кожного разу додаю щось нове, обов’язково хоча б 1 елемент і я задоволений, що один із нових данків у мене у фіналі вийшов і судді гідно оцінили його. Це другий данк у фіналі: я починаю дриблінг і перед стрибком б’ю м’ячем у землю, він пролітає попід ногою, моє завдання його впіймати у стрибку і забити. Раніше я робив подібне без дриблінгу, просто накидував собі, але з дриблінгом значно складніше, слід фокусуватися на тому щоб підібрати правильно крок, своєчасно і з необхідною силою ударити у підлогу і правильно вистрибнути для того, щоб вистачило висоти забити м’яч хоча б однією рукою.

- Часто судді при виставленні оцінки керуються першими враженнями, загальним ефектом від данку чт враховуються такі ось деталі при оцінці?

Вловити ці усі деталі одразу не просто, тому тепер журі виставляє оцінки після перегляду відеоповторів, це пішло на користь, адже так судді можуть оцінити усю складність виконання, а ми можемо додавати нові деталі, ускладнювати програму.

 

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.