вверх  обратно

Тренер: "Не жалею, что создала в Житомире команду Высшей лиги"

18.05.2018

Жіночий БК "Каліпсо", створений восени 2017 року, представляв Житомирщину у Вищій баскетбольній лізі України в сезоні 2017/18. Дівчата стали п'ятими у груповому етапі чемпіонату.

Граючий тренер "Каліпсо" Тетяна Дернова зізналася, що не шкодує про рішення заявитися у Вищу лігу:

"Не секрет, що створення жіночої команди Вищої ліги було спонтанним рішенням, моєю ініціативою. Як тренер, як гравець, пройшовши чемпіонат, я ні про що не шкодую. Дівчата навчилися робити висновки в своїх діях, діях суперника, стали відповідальнішими і почали краще тренуватися. Оскільки кожна з них усвідомила той рівень суперника, з яким прийдеться грати, зрозуміли з яким бажанням, натхненням, прагненням вони повинні тренуватися зараз, щоб зуміти змінити себе і вийти на вищий рівень. Величезне спасибі за сезон своїм вихованкам, за їхню довіру до мене, за велике бажання грати. Також дякую досвідченим гравцям - Тетяні Курило і Світлані Сіроткіній за підтримку. Тетяна Курило є “родзинкою” команди. Вийти на майданчик у 46 років і гідно провести сезон, ні в чому не поступаючись молоді, це не тільки приклад для наслідування, а й гідне великої поваги. Не вся молодь доходить до фінішу. Є чому вчитися і брати приклад ось саме з таких спортсменів, які готові йти до кінця не дивлячись на вік".

Однак, крім бурхливих емоцій, адреналіну, боротьби, божевільного багажу ігрового досвіду для молоді, сезон приніс багато значних травм, аж до операцій та довгого відновлення:

"Сіроткіна Світлана розірвала ахілове сухожилля. Шатило Катерина має проблеми з колінами. Скоріше за все потрібно зшивати зв’язки, бо коліно “випадає” при кожному неправильному русі. Це величезний мінус, від якого ніхто не застрахований, передбачити ситуації наперед важко. Спорт - фортуна і тільки травми зупиняють бажаний результат," - розповіла Дернова.

Вона також зауважила, що участь БК "Каліпсо" у Вищій лізі сприяла популяризації баскетболу в Житомирській області.

"Протягом року надійшло безліч дзвінків про записи в секції на заняття баскетболу дівчат. Росте нове підкріплення. Також збільшилася кількість команд на обласних змаганнях серед дівчат 2004 р.н. І дуже приємно було чути, що тренери областей цікавляться нашими виступами в чемпіонаті і "тримають за нас кулачки". Тому я вважаю, що створивши жіночу вищу лігу, ми йдемо правильним шляхом".

Втілення мрії в реальність стало б неможливим без фінансової підтримки міста та області. БК "Каліпсо" вдячний управлінню сім'ї, молоді та спорту Житомирської ОДА, на чолі з Гресь Світланою Миколаївною, та управлінню у справах сім'ї, молоді та спорту на чолі з Ковальчук Іриною Анатоліївною.

Довідка:

БК "Каліпсо" був створений у вересні минулого року. У сезоні 2017/18 Вищої ліги команда зіграла 24 матчі, у шести з них одержала перемогу. Клуб закінчив гру в чемпіонаті у березні 2018 року, посівши п'яте місце у рейтингу групи. Наразі федерація баскетболу України розглядає питання щодо участі БК "Каліпсо" у Вищій лізі наступного року.

Склад команди: Тетяна Дернова (граючий тренер), Вікторія Беляк, Дар’я Бугайчук, Анастасія Войцехівська, Дар’я Волкова, Тетяна Гоцак, Олександра Дягіль, Олена Климчук, Тетяна Курило, Дарина Маринич, Дар’я Ненагляднова, Анна Сафінська, Світлана Сіроткіна, Катерина Тимофеєва, Дар’я Тичина, Наталія Черкасова, Катерина Шатило, Вікторія Смірнова, Анастасія Кононученко.

Источник: sportzt.com

Добавил: aks700
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.