вверх  обратно

Владимир Полях: "Черкаськи Мавпы" задают высокий темп игры с самого начала, очень важно его выдержать"

5.04.2018

МБК "Миколаїв" створив гучну сенсацію у чвертьфіналі плей-оф Суперліги Парі-Матч. Підопічні Володимира Поляха позбавили титула чемпіонів України "Будівельник". Наступним випробуванням для корабелів є "Черкаські Мавпи". Про підготовку "Миколаєва" до півфінальної серії, яка розпочнеться на другий день Великодних свят у Черкасах 10-го квітня, розповів його головний тренер Володимир Полях.

— Участь у півфіналі – це виклик за будь-яких розкладів. Бо на цій стадії рівень суперництва зовсім інший, слабких суперників тут апріорі бути не може. Хай там як, а хлопці налаштовані битися далі. Ну а що отримаємо на виході – покаже гра. Знаю, що хлопці дуже прагнуть не зупинятися на досягнутому. Радий, що вдалося їм донести – плей-оф це особливі ігри. Це при тому, що друга половина чемпіонату складалася для нас не зовсім вдало. Але було видно, що настрій був бойовий. Не хочу вдаватися – заслужено чи ні ми пробилися до півфіналу. Будемо вирішувати питання, що перед нами стоятимуть.

— Емоційне піднесення, кураж, ейфорію після перемоги у чвертьфінальній серії над Будівельником краще зберегти?


— Згоден, краще зберегти. Побоююся, щоб ми не виплеснули усіх себе у матчах з "Будівельником". Було б добре, якби кураж залишився.

— З іншого боку, чи є небезпека того, що команду накриє емоційна спустошеність, яка часто є зворотнім боком медалі після успішних матчів?

— Я думав над цим, але не хочу розголошувати свою точку зору щодо цього. Прекрасно усвідомлюю, що дуже багато емоцій було виплеснуто особливо у другій грі з Будівельником. Але, на щастя, маємо невеличку паузу. Дав хлопцям відпочити і готуємося до наступного суперника. Треба чинити гідний опір "Мавпам" – і Черкаси, та й "Будівельник", це зовсім інший рівень. У другій половині чемпіонату Черкаські Мавпи дуже сильно додали і усі хлопці це усвідомлюють, як і те, що нам буде складно. Це не одна гра, де у разі невдачі опустив голову і тихенько пішов з майданчика. Серія складатиметься щонайменше з трьох ігор, і у кожній з них треба проявити характер. Не скажу, що ми налаштовуємося на три гри – ми налаштовуємося битися. А там вже як буде, так і буде.

— З "Черкаськими Мавпами" ви зазнали трьох поразок у чотирьох матчах. Як запобігти поразкам у півфіналі?


— Ну, ви знаєте, з тих програшних матчів, що ми з ними зіграли у чемпіонаті, два складалися добре для нас – ми і у Черкасах вели у рахунку (11 листопада програли в овертаймі 81:86 – ред.), і дома програли у боротьбі (11 січня 76:84 – ред.). Лише в останній грі забагато програли Черкасам (13 лютого 76:96 – ред.). Підготувати ми команду підготуємо, але важливо позбавити суперника його козирів. А коли увійдемо у боротьбу – далі вже буде легше. Головне не програти стартові хвилини.

— Які козирі, на Ваш погляд, мають Черкаси?


— Це дуже швидка команда. Вони дуже швидко біжуть, у них нема яскраво вираженого п’ятого номера, але Скапінцев додався. Напрочуд високий темп вони задають з самого початку гри, тому його важливо витримати.

— Після матчів з "Будівельником" не маєте кадрових проблем?

— Ну, незначні травми є, але усі гравці тренуються у загальній групі, тому все гаразд. 9-го квітня вирушимо до Черкас на перші два матчі.

Источник: nikolaev-basketball.mk.ua

Добавил: Ruslan1996
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.