вверх  обратно

Символическая пятерка недели в Суперлиге

17.01.2011

Протягом тижня відбулося чотири матчі чемпіонату Суперліги, а також п’ять матчів 1/4 фіналу Кубку Суперліги, за підсумками яких офіційний сайт Суперліги визначає традиційну символічну п’ятірку.

Захисники

Кертіс Мілледж («Хімік») – 22 очка + 4 підбирання + 4 перехоплення + 2 передачі = 28 РЕ.

Зазнавши на старті місяця поразки від «Говерли», підопічні Зорана Мартіча здобули три перемоги поспіль, дві з яких – над «Політехнікою-Галичиною». Капітан «Хіміка» Кертіс Мілледж став кращим гравцем останнього матчу з галицькою командою, причому зіграв не лише звично корисно, реалізувавши 8 із 8-ми штрафних кидків і 7 із 10-ти кидків з гри та додавши до них по 4 підбирання й перехоплення, а й по-справжньому красиво, не раз тішачи вболівальників ефектними діями в захисті та в нападі.

Максим Балашов («ДніпроАзот») – 19 очок = 16 РЕ.

«ДніпроАзот», як і «Хімік», схоже, знайшов свою гру, демонструючи в останніх матчах відмінні результати. «Києву» підопічні Ігоря Чигринова віддали лише першу чверть, а потім не залишили супернику жодного шансу. Одним із героїв матчу у складі дніпродзержинців став Максим Балашов, який продемонстрував ідеальну реалізацію кидків із-за дуги (5/5). а загалом відзначився 19-ма очками.

Форварди

Ясмін Хукіч («Донецьк») – 18 очок + 4 підбирання + 3 передачі + 1 перехоплення = 21 РЕ.

Багато в чому завдяки грі Ясміна Хукіча донецькі «тигри» здобули перемогу в першій грі 1/4 фіналу Кубку Суперліги в Івано-Франківську. Форвард донецької команди вже в першій чверті відзначився 13-ма очками, зокрема його три дальні постріли протягом дебютної десятихвилинки погасили стартовий запал господарів. Загалом, за гру словенець бездоганно пробив штрафні (4/4), реалізував свою єдину спробу з середньої дистанції, чотири рази влучав у кошик суперника здалеку, зібрав чотири відскоки, а також тричі асистував партнерам, ставши найкориснішим гравцем поєдинку.

Кріс Оуенс («Азовмаш») – 21 очко + 14 підбирань + 3 передачі + 3 перехоплення + 1 блок-шот = 30 РЕ.

Незважаючи на відсутність легіонерів, «Кривбасбаскет» виявився «міцним горішком» для «Азовмашу» в першому матчі 1/4 фіналу Кубку Суперліги. Втім, найефективнішим гравцем зустрічі став форвард господарів Кріс Оуенс, котрий записав на свій рахунок дабл-дабл – до 21-го очка додав 14 підбирань, а також по 3 передачі та перехоплення. Фактично, саме Оуенс, який потужно провів заключну десятихвилинку (8 очок + 5 підбирань + 2 перехоплення + 2 передачі + 1 блок-шот), разом із Рамелом Каррі, вирішив долю зустрічі, яка складалася не на користь господарів.

Центровий

Станіслав Балашов («ОДЕСА») – 24 очка + 8 підбирань + 1 блок-шот = 29 РЕ.

Станіслав Балашов, за словами наставника «ОДЕСИ» Олега Юшкіна, настільки потужно провів гру з «Політехнікою-Галичиною», що тренерський штаб господарів не зміг виділити достатньо часу, щоб перевірити новачка Еджіке Угбоя. І справді, гра зі львівською командою стала для українського центрового «акул» кращою в нинішньому сезоні – і за кількістю набраних очок, і за реалізацією кидків (9/10 двоочкових, 6/7 штрафних), і за рейтингом ефективності.

Крім того, варто відзначити наступних гравців:

Рамел Каррі («Азовмаш») – 21 очко + 9 передач + 4 підбирання + 4 перехоплення = 29 РЕ.

Віктор Кобзистий («Будівельник») – 27 очок + 11 підбирань + 7 передач + 1 перехоплення + 1 блок-шот = 31 РЕ.

Ігор Зайцев («Кривбасбаскет») – 22 очка + 8 підбирань + 2 перехоплення + 1 блок-шот = 23 РЕ.

superleague.ua 

Добавил: Mandr
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.