вверх  обратно

БК "Франковск" планирует играть в Суперлиге

3.01.2018

Минулого сезону БК «Франківськ» став переможцем Вищої ліги та отримав право виступати в Суперлізі. Проте ним не скористався. Чому так сталось розповів Юрій Процюк, голова Івано-Франківської обласної федерації баскетболу, головний тренер жіночої команди та збірної України 3х3.

- Минулого року ми 10 гравців віддали в команди Суперліги. Цього року знову наші лідери перейшли до команд вищого дивізіону. Ми постійно постачаємо кадрами команди Суперліги, але наступного року вже хочемо самі взяти участь.

Для цього потрібно мати фінансову підтримку. Наразі тягар всіх витрат лягає на управління спорту обласної адміністрації. Нам надають допомогу в межах розумного. Також розпочала допомагати Івано-Франківська міська рада, є розуміння, що жіночий баскетбол приносить найкращий результат серед ігрових видів спорту.

Підтримка є. Але тягар із виплатою зарплат і оплати суддівства лягав на мене. Скажу так: «Забирати з власно сієї і віддавати баскетбольній…». На етапі Вищої ліги їх можна покривати. Для того щоб заходити в Суперлігу потрібно в першу чергу впевнено стояти у фінансовому плані. Є певні вимоги від Федерації до бюджетів команд. Є велика надія, що в наступному сезоні ми будемо грати в Суперлізі. Є розуміння від народних депутатів з Прикарпаття, що хоч одна команда повинна представляти область на найвищому рівні.

Тому я думаю, що спільними зусиллями ми доб’ємось того, щоб наступного сезону БК «Франківськ» буде грати у Суперлізі. Наші результати показують, що ми вже готові грати на вищому рівні, але треба укріпитись фінансово.

Источник: galsports.com

Добавил: aks700
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.