вверх  обратно

Сергей Алферов: "Победы придут"

22.11.2011

Сьогодні однією із найголовніших фігур у задній лінії «Політехніки-Галичини» є Сергій Алфьоров, який після розірвання контракту з командою Олександра Панченка почав відігравати ще важливішу роль. Саме Сергій розповів прес-службі клубу про проблеми та перспективи львівської команди.

– З відходом Олександра Панченка ти став більше отримувати ігрового часу. Стало важче?

– Я б не сказав, що більше проводжу часу на паркеті. Мені й раніше довіряв тренер. Просто, інколи в мене більше виходить краще зіграти, тому й більше ігрового часу проводжу. Нам постійно чогось не вистачає. Зовсім трішечки. Десь варто було б додати й дотиснути суперника.

– Останнім часом у команди більше вільного часу між матчами – це не «розхолоджує»?

– Навіть нітрохи! Не хочу говорити про всіх гравців, однак – упевнений: така серія невдалих матчів не може «розхолоджувати». Мені здається, що всі «політехи» стали ще більше зконцентрованішими. Усі хочуть почати перемагати. Можливо, дещо втрачається ігровий ритм під час таких перерв, однак у нас тепер стало більше часу для тренувань. Зможемо більше часу приділити комбінаційним діям команди. Ми розпочинали сезон у дуже напруженому графіку. Багато матчів, багато виїздів… Не було достатньо часу нормально потренуватися вдома. Думаю, що зараз нам піде на руку перепочинок – зможемо вийти на майданчик більш свіжішими. Розібратися зі своїми помилками.

– Чому провалили матч проти «Говерли», особливо другу та третю чверть?

– Чомусь ми втратили концентрацію. Забули одне із найголовніших баскетбольних правил: не можеш забити – не дай супернику влучно завершувати атаки. У нас не пішла атака, а ми дозволили нам забити. Потім, начебто ми почали «діставати», та було пізно. Зіграла свою роль «зона», проте у підсумку цього було замало.

– Якби було трохи більше часу – теоретично…

– Важко сказати. Можливо, б і перемогли. Принаймні, у нас більше виходило наприкінці матчу.

– Останні матчі принесли лише поразки – у чому причина?

– У нас було дуже багато прикрих поразок. Були матчі, коли могли здобути перемогу… Десь помилилися при передачі, десь поспішили з кидком. У таких випадках я більше звертаю увагу на самого себе, на свої помилки. Після таких матчів починаєш аналізувати. І тоді починається: міг так зробити, міг по-іншому. Як би це гірко не звучало: потрібно перетерпіти. Потрібно у кожному матчі викладатися не на 100%, а – на 110%. Перемоги прийдуть – я упевнений. Вони будуть, потрібно зачекати. Тим більше, що у нас очікується підсилення – новачки.

politehgalychyna.com.ua

Добавил: sevitch77
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.