вверх  обратно

Опубликованы изменения в официальных правилах баскетбола 2017

26.09.2017

Вони стосуються різних аспектів гри, уже почали діяти в Україні і були рекомендовані до врахування уже під час ЄвроБаскету 2017. Зміни у правилах стосуються багатьох найрізноманітніших аспектів гри, давайте деякі з них розглянемо більш детально.

 

4.3 Ігрова форма

- Номери на майках гравців мають бути чітко видимі як спереду так і з заду, вони мають бути кольору контрастного до домінуючого кольору форми.

- Шкарпетки гравця мають бути чітко видимими.

 

4.4 Інше спорядження

- Компресійні рукави і панчохи, гомілкостопники і тейпи для рук, ніг і плечей мають бути чорного, білого або домінуючого кольору форми. Усі гравці однієї команди у разі використання компресійного одягу обов’язково мають бути вдягнені у компресійний одяг одного кольору, те ж стосується тейпів для гравців однієї команди.

- Головні убори у гравців однієї команди також мають бути одного кольору, це може бути білий, чорний або домінуючий колір форми. Головний убір має бути безпечним, не має прикривати частини обличчя гравця.

- Ширина напульсників не має перевищувати 10 сантиметрів. Вони також мають бути однакового кольору для гравців усіє команди (білий, чорний або домінуючий колір форми).

- Кросівки можуть бути будь-якої кольорової гами, але лівий і правий кросівок мають складати пару (бути одного кольору). Заборонені блимаючи світло, рефлекторні матеріали, будь-які прикраси на взутті.

 

7.1 Тренери: обов’язки та права

Не пізніше ніж за 40 хвилин до часу початку матчу кожен тренер або його представник має передати секретарю список з прізвищами і відповідними номерами членів команди, з прізвищем капітана і помічника тренера. Усі члени команди, чиї прізвища є у протоколі можуть взяти участь у грі, навіть якщо вони з’являться у ігровій залі після початку гру.

 

25.2 Зайві кроки з м’ячем (Пробіжка)

Гравець, який ловить м’яч у процесі або по завершенні ведення може зробити 2 кроки для того, щоб зупинитися, віддати передачу або виконати кидок:

- Отримавши м’яча гравець має випустити його з рук (руки) для того аби почати ведення перед тим, як зробити другий крок.

 

- Перший крок відбувається, коли 1 або 2 ноги торкаються підлоги після встановлення контролю над м’ячем.

- Другий крок відбувається після першого, коли друга нога торкається підлоги або обидві ноги торкаються підлоги одночасно.

- Якщо у гравця, який зупиняється на першому кроці обидві ноги знаходяться на підлозі або обидві ноги торкнулися підлоги одночасно, то гравець може виконувати повороти використовуючи будь-яку ногу у якості опорної. Якщо після цього гравець вистрибує з двох ніг, то жодна з них не може торкнутися підлоги перед тим як м’яч буде випущено з рук.

 

- Якщо гравець приземляється на одну ногу, тоді ця нога стає опорною.

- Якщо гравець вистрибує з однієї ноги на першому кроці, то він може приземлитися на обидві ноги одночасно на другому кроці. У цій ситуації, гравець не може використовувати жодну з ніг у якості опорної. Після цього одна або 2 ноги можуть бути відірвані від підлоги, але жодна з них не може торкнутися підлоги до тих пір поки м’яч не буде випущено з рук.

- Якщо обидві ноги не знаходилися на підлозі і гравець приземляється на дві ноги одночасно, то у момент зміщення або відриву від підлоги однієї ноги інша стає опорною.

- Гравець не має торкатися підлоги послідовно однією і тією ж ногою або обома ногами після завершення ведення або установки контролю над м’ячем.

 

36.3.3 Технічний фол

Гравець має бути дискваліфікованим на частину гри, яка лишається до завершення, якщо його покарано двома технічними фолами або двома неспортивними фолами, або одним технічним, одним неспортивним фолом.

 

37.1.1 Неспортивний фол – відео додається

Неспортивний фол – це фол гравця, зроблений у наслідок контакту, який, на думку суддів:

- Є надмірним, жорстким контактом, що викликаний гравцем при спробі зіграти у м’яч або проти суперників.

 

- Є непотрібним контактом, скоєним захисником з метою зупинити швидкий перехід команди суперників із захисту у напад. Дане положення застосовується до того моменту, поки нападник не почав процес кидка.

 

- Є контактом захисника зі спини або з боку із суперником при спробі зупинити швидкий відрив і жодного захисника на шляху між нападаючим і кошиком суперників. Дане положення застосовується до того попенку, поки гравець нападу не почав процес кидка.

- Є контактом захисника із суперником на ігровому майданчику під час останніх 2 хвилин четвертого періоду і кожного додаткового періоду, коли м’яч знаходиться за межами ігрового майданчику для вкидання і усе ще у руках судді або у розпорядженні гравця, який виконує дане видування.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.