вверх  обратно

Валентин Кулибаба: "Большинство домашних матчей "Политехник" хочет провести в "Локомотиве"

16.09.2017

Директор БК Політехнік Валентин Кулібаба поділився своїми очікуваннями від нового сезону у Суперлізі Паріматч. У попередньому розіграші харків’яни залишилися за бортом плей-оф. Тепер прагнутимуть посісти місце, вище шостого. Чи є для цього у «політехніків» потенціал?

- Хотілося б, щоб команда «Політехнік» у новому сезоні виступила краще, думаю, підстави для цього є. А там поживемо - побачимо. Загадувати зарано. На мій погляд, зі зменшенням кількості учасників Суперліги прохідних ігор поменшає. Чи зросте якість? Це залежатиме від того, якими гравцями укомплектуються команди. Якщо це гравці високого рівня, тоді так! Якщо середнячки чи нижче середнього рівня, тоді буде гірше.

- Спираючись на передсезонні спаринги, на Вашу думку команди комплектуються сильними гравцями?

- До останнього часу збірна України брала участь у чемпіонаті Європи, відтак її гравці не змагалися у складах команд, які я переглядав на передсезонному турнірі. То ж важко визначити, хто з гравців збірної у яких командах гратиме. А вони визначатиме і клас команди і рівень чемпіонату. До того ж, усі команди тільки зараз активізувалися щодо легіонерів. Це те ж впливатиме. Тільки но команди укомплектуються повністю, тоді можна буде сказати про рівень чемпіонату.

- У Політехніка кадрові питання вирішені чи трансферна сага у вас триває?

- На даний момент позиції закриті усі, але творчий процес пошуку не завершений. Хотілося б, щоб гравці, що закривають позиції, відповідали тому рівню, який буде у чемпіонаті. Якщо вони не будуть відповідати, тоді протягом чемпіонату будемо здійснювати спроби щось змінювати, посилювати склад.

- У вас минулого року теж грали американські легіонери. Продовжуватимете цю практику?

- На сьогодні ми вже взяли п’ять легіонерів. Подивимося, як вони себе проявлять. Якщо це саме ті хлопці… по турніру (у Миколаєві – ред.) було зрозуміло, що вони бажають грати, настрій у них є, позитива багато. Якщо це залишиться і у чемпіонаті і вони будуть відповідати рівню, тоді так. А порівняно з тими (легіонерами – ред.), що були минулого року, ми їх брали вже в темну, в останній момент, тоді, коли розпочався чемпіонат, було складно обрати щось якісне.

- Якщо ви на серйозному рівні комплектуєтеся, 5 легіонерів вже підписали, які цілі Політехніка на сезон?

- Хочемо попробувати вперше у своєму житті, в історії свого клубу, поборотися за серединку, чи за верхню серединку турнірної таблиці. Для нашої команди шосте місце – це великий успіх, але тим не менш, ставитимемо завдання піднятися якомога вище. Розпочнеться чемпіонат, буде видно, яка ситуація. Бо треба якісно комплектувати команду. Це по-перше, а по-друге, як би ми сезон не відіграли, все одно усе вирішуватиметься у плей-оф.

- Питання з домашньою ареною вже вирішене?

- На даний момент ми залагоджуємо з федерацією це питання. Однозначно ми гратимемо у «Локомотиві», але є окремі матчі, які співпадають із заходами, які проводитимуть у «Локомотиві». Тому можливо якусь частину ігор доведеться грати у нас, у «Політеху». Коли команди відіграють команди єврокубки, тоді вже буде відомо про їхні вільні дні. І тоді з’ясуємо, чи є сенс переносити ігри з Політеха до Локомотива. Якщо команди не захочуть, якусь частину ігор гратимемо у «Політеху». Якщо команди погоджуватимуться на переніс, тоді частину ігор ми посунемо.

- Щоб усі ігри грати у «Локомотиві».

- Усі навряд чи вийде, бо у цієї арени графік заходів дуже щільний, тому усі ігри навряд чи вдастся там провести. Хотілося б, щоб більшу частину домашніх ігор відіграли саме там. В усякому разі матч-відкриття Політехнік – Дніпро гратимемо там. Саме для цього спаринг з Запоріжжям  провели у «Локомотиві». Перевірили табло, інші моменти. Бо там ніколи не грали у баскетбол на тому рівні вимог, який потрібен для Суперліги. 

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.