вверх  обратно

Президент МБК "Николаев": "Нацеливались вернуть своих выпускников и тех, кто играл в команде"

14.09.2017

МБК Миколаїв – чи не єдиний клуб, що безперервно брав участь в усіх чемпіонатах України у дивізіоні «Суперліга». Президент клубу Микола Бобров поділився своїми очікуваннями від нового сезону

- На мій погляд, у новому сезоні Суперліга стане сильнішою. У Миколаєві на початку вересня відбувся турнір за участі команд Суперліги. У ньому змагалися Будівельник, БІПА, Політехнік і МБК Миколаїв. Я помітив, що рівень передсезонної гри порівняно з минулим роком був значно вищий. Практично, найбільший розрив в одній грі був 11 очок. Від 1 до 11. Більше не було. Не дивлячись на те, що у складах трьох команд, Харкова, Одеси і Будівельника, були легіонери – практично в усіх іграх боротьба була вкрай запеклою. Будівельник обіграв Одесу з перевагою у три очки, одне очко виграв у Миколаєва. Дві з половиною чверті програвав Харкову, але на досвіді наздогнав. Тобто, мир очікуємо, що турнір стане набагато більш цікавим. Усі ігри будуть бойовими. Якщо нічого іншого не втручатиметься у хід гри, має бути сильно! Сьогодні другий турнір розпочинається у Дніпрі, тільки окрім Політехніка серед учасників – Дніпро. Подивимося, який рівень буде там. Звісно, команди комплектувалися по-різному. У складі одних було більше збірників, провідні команди Суперліги готувалися неповним складом. Ми подивимося на останньому турнірі у Запоріжжі перед самим стартом сезону, тоді вже можна буде говорити, з якими силами ми усі підходимо до старту. Що стосується нашої команди, то ми як завжди ставимо перед собою завдання… До плей-оф ми вже потрапили (посміхається – ред.). Але треба пройти якомога далі, можливо і за медалі поборотися.

- Є медальні плани у вас?

- У кожної команди є своя амбіція. Нас до цього підштовхують наші вболівальники, які очікують від нас красивої гри. А взагалі то я очікую, що красива гра буде скрізь – в усіх восьми містах Суперліги на майданчиках буде красива гра. Люди від цього отримуватимуть задоволення. В усякому разі у Миколаєві на турнірі люди отримали задоволення – був повний зал. Люди вже скучили за баскетболом. Одна справа по телебаченню дивитися, інша – наживо, перебувати в атмосфері спорту. Дух зовсім інший присутній, не телевізійний.

- Перед сезоном вирішили усі кадрові питання?

- Кадрові питання ми почали вирішувати, коли команди ще догравали попередній чемпіонат. З травня ми займалися питаннями селекції. Націлювалися повернути своїх випускників і тих, хто грав у команді. Бо гравці краще розуміють одне одного, коли вони вже грали на майданчику. Це і моя думка, та й тренерів теж. Склад у нас сформовано таким чином, що усі гравці, за виключенням можливо Носкова і Давидюка, у різні сезони грали у Миколаєві. Той самий Шостуха, Анікеєнко, Кушніров повернувся, Цикалюк.

- Тепер команді треба буде менше часу витратити на те, щоб згуртуватися.

- Саме так. Якщо ми минулий чемпіонат закінчували восьмома основними гравцями, то сьогодні нас вже 13. Ми націлені не зупинятися і дивитися далі. Поки що ми укомплектовані. 

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.