вверх  обратно

БК "Житомир" ищет финансирование для участия в Первой лиге Украины

9.09.2017

Зовсім мало часу лишається до старту нового сезону І ліги України з баскетболу, але поки участь житомирян у турнірі лишається під великим питанням. Баскетбольний клуб "Житомир", який більше 10 років представляє місто на професійному рівні, відчуває серйозні проблеми з фінансуванням. Відтак клуб активно готується до сезону і продовжує активно шукати спонсорів та меценатів. Свою допомогу обіцяє і влада.

«Ми зараз ходимо по всіх інстанціях, шукаємо спонсорів. Для того, щоб взяти участь у Першій лізі, цього року потрібно 250 тисяч гривень. Таких коштів в нас поки що немає. Минулого року бюджет клубу становив 80 тисяч, які нам виділило місто. Тепер потрібно знайти ще більше» – розповів представник БК «Житомир» Денис Апарін.

Підвищення вартості участі пов’язано з нововведеннями у організації та проведенні чемпіонату. Цього року Федерація баскетболу України має розширити Першу лігу Всеукраїнського чемпіонату до 20 команд із Західного, Центрального і Східного районів. Планується також чимало інновацій у організації змагання. Тому і вартість участі для кожної команди зросла більш, ніж утричі.

- наприклад, вступний внесок становитиме 5 тисяч гривень. Окрім цього потрібно кожному гравцю зробити ліцензію, яка обійдеться по 300 грн за баскетболіста. Також всім спортсменам команди потрібно обов’язково оформити страхування. А ще потрібні гроші на виїзні матчі та організацію та проведення домашніх ігор, - розповідає Денис Апарін.

Незважаючи на відсутність потрібної суми, БК «Житомир» подав заявку на участь в І лізі. Тренер команди розповідає, що поки їх обнадіюють лише обіцянки про допомогу.

«Ми тренуємося, готуємося до змагання. Але все, знову ж таки, залежить від фінансування. Поки що нам обіцяють допомогти Житомирська міська і обласна рада, а також Національний олімпійський комітет. Але їхати на чемпіонат хоче і жіноча баскетбольна команда. Їм також обіцяють дати кошти. А кому і скільки зрештою виділять - невідомо».

Перша ліга має стартувати в середині жовтня. Якщо до цього часу клуб не знайде гроші, то буде брати участь лише у Західній лізі. Вона також буде проводитися у цьому році, але на аматорському рівні.

Источник: sportzt.com

Добавил: aks700
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.