вверх  обратно

Айнарас Багатскис: "Я никогда не боялся работать со сложными игроками"

12.11.2011

Головний тренер БК «Кривбасбаскет» Айнарас Багатскіс розповів про потенційних новачків команди, а також поділився враженнями від перебування в Кривому Розі.

- Айнарасе, розкажіть, будь ласка, про останні новини зі стану команди. Перселл Коулз уже залишив Кривий Ріг?

- Так, Перселла Коулза в команді вже немає. Він не проявив себе ані на тренуваннях, ані в грі. Я все ж таки вважаю, що іноземці, яких ми запрошуємо як ключових виконавців, повинні демонструвати значно вищий рівень баскетболу. А Перселл зовсім не відповідав моїм стандартам.
 
- А що ви знаєте про Далібора Д'япу та Джеймса Флоренса, які можуть посилити команду найближчим часом?

- Далібора Д'япу я знаю досить добре – це талановитий і досвідчений гравець, який вирізняється своєю універсальністю, але найбільше користі команді приносить в атаці. З різних причин він не скрізь міг себе проявити, як, скажімо, в італійській лізі, де розпочинав сезон і пройшов хорошу підготовку. А зараз він отримав чудову нагоду продемонструвати своє найкращі якості тут, в Україні.
 
- Вас не лякає, що ці причини можуть мати не ігровий характер?

- Я ніколи не боявся працювати зі складними гравцями, адже часто саме вони демонструють чудовий баскетбол. Хороші хлопці не грають у баскетбол (сміється). Чесно кажучи, я не хвилююся, бо знаю, що Далібор Д'япа хоче довести та показати, на що він здатний.
 
- А як щодо Джеймса Флоренса?

- Питання з Джеймсом Флоренсом було вирішене ще до мого приїзду, тому я не встиг із ним познайомитися. Сьогодні він прибуде в розташування команди, завтра матиме час на акліматизацію, а потім покаже себе в найближчих іграх.
 
- Чи означає це, що хтось із нинішніх гравців залишить команду?

- Не хочу називати конкретні прізвища, але скажу, що я прихильник професіоналізму. Не мають значення досвід і прізвище гравця, головне – його ставлення та самовіддача на тренуваннях, а потім у грі. Якщо з тих чи інших причин гравець цього не робить, з ним не потрібно боротися, з ним треба попрощатися. Безумовно, перед цим йому потрібно дати шанс. Звісно ж, не дуже добре, коли велика кількість іноземців проходить через команду протягом сезону, адже це впливає на мікроклімат, але ми змушені це робити. Головне, що ми маємо ще трохи часу.
 
- А загалом, які враження на Вас справила команда, зокрема українські виконавці?

- Розумієте, важко робити якісь висновки, якщо провів з командою два тренування й – одразу ж гра. Якщо говорити про переможну гру «Кривбасбаскету» з «Черкаськими Мавпами», то, безумовно, черкаську команду не можна порівнювати з «ОДЕСОЮ». «ОДЕСА» – більш зіграний колектив, укомплектований досвідченими виконавцями. Але вчора мене більше здивувало те, що три лідери нашої команди провалили гру. Можливо, гравці почувалися більш скуто, ніж зазвичай, прагнучи проявити себе перед новим тренером. Можливо, слід зробити висновки та почати грати дещо простіше. А умови, які створено для команди в Кривому Розі, а також бажання гравців вчитися, вдосконалюватися, мені подобаються. З цим усе гаразд. Слід лише працювати, багато працювати.
 
- А що саме потребує вдосконалення – гра команди в захисті чи в нападі?

- Я переглядав матчі «Кривбасбаскету» і, якщо відкинути поразки від «Донецька» та «Азовмашу», то не все так погано. З іншого боку, в захисті завжди можна додати, здобувши за рахунок цього кілька додаткових очок. У будь-якому випадку баскетбол починається з гри в захисті один в один. Саме в цьому компоненті ми вчора суттєво поступилися супернику, а також дали змогу супернику здобути багато легких очок, припустившись великої кількості втрат. Саме над персональним захистом і зменшенням кількості втрат ми й будемо працювати найближчим часом.

superleague.ua

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.