вверх  обратно

Валерий Плеханов: "Для россиян это был последний шанс зацепиться за выход из группы"

23.08.2017

Відмінний подарунок на День Прапора зробила шанувальникам баскетболу студентська збірна України здолавши росіян на Тайвані.

Валерій Плєханов, головний тренер студентської збірної України: 

Матч був непростий. Для росіян це взагалі був останній шанс зачепитися за вихід з групи. Самі розумієте рівень напруги. Дуже груба, а місцями жорстка гра від росіян змусила й нас діяти по іншому. Сьогодні силової боротьби було більше ніж баскетболу. Хоч це для нас було дещо неочікувано хлопці прийняли виклик, виграли більшість єдиноборств. 
Ми непогано стартували, я про перші дві хвилини матчу. Після цього був провал, через те, що ніяк не могли влучити. До перерви у нас відсоток двоочкових був близьким до 30-ти, відсоток триочоквих – теж 30, фактично не відпустили суперника далеко лише завдяки своєму захисту.

У третій чверті ми спромоглися на ривок, вели «+14» і пропустили 2-3 відповіді суперника, який завдяки серії тричокових атак знову повернувся у гру. Уже за рівного рахунку у 4-й чверті ми нарешті знайшли свій кидок, у цьому періоді забили 7 триочкових і фактично зняли усі питання про переможця. Якби у перших трьох періодах ми б показали свій відсоток реалізації різниця у рахунку була б значно більшою. Втім, я задоволений, що сьогодні зуміли показати характер і виграти важливий матч. Сьогодні 
відзначу в організації гри Ігора Бояркіна. У важливих моментах свої атаки забили Кобець і Петров. На жаль, ми уже зазнали втрати одного гравця. Нам не зможе допомогти Богдан Ясиненко у нього тріщина кістки гомілкостопу, йому уже наклали гіпс. 

Ігор Бояркін, захисник студентської збірної України:
«Сьогодні важко входили у матч. Можливо вплинув день відпочинку. На щастя зуміли перебудуватися і переломили хід гри, у росіян було ще кілька спроб реваншу по ходу гри, але нам вдалося і на них знайти відповіді, впевнений, на сьогодні ми сильніші. Десь навколо гри можливо і був політичний підтекст, але ми намагалися про це не думати спорт є спорт, хоча й відповідальність була подвійною. 
Росія для нас була принциповим суперником, ми зробили велику роботу у підготовці до цього матчу. Тепер нас чекають не менш важливі два матчі проти Литви та Ізраїля. Необхідно виграти останні 2 матчі і вийти з першого місця, аби не виходити на переможця сусідньої групи.

Турнірне становище команд після 3 туру

Україна – Росія 72:65
Ізраїль – Австралія 89:72
Литва – Мозамбік 122:35

Турнірне становище

Україна      3 гри 3 – 0
Ізраїль       3 гри 2 -1
Литва         3 гри 2 – 1
Австралія  3 гри 1 - 2
Росія          3 гри 1 – 2
Мозамбік   3 гри 0 - 3 

Наступну гру наша збірна зіграє з литовцями на День Незалежності України

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.