вверх  обратно

Стал известен формат и сроки старта чемпионата в Первой лиге Украины

18.08.2017

Сезон 2017-2018 обіцяє бути насичченим у Першій лізі. Цьогоріч директорат чемпіонату готовий обєднати усі українські регіони та представити рекордну кількість команд у цьому дивізіоні. Так за словами директора чемпіонату України - Лариси Шабанової на сьогодні заявки на участь у Першій лізі подали більше 20 команд.

У Першій лізі Чемпіонату України сезону 2017/2018 рр. буде зформовано чотири групи по 5-7 команд. Учасники розподілені по групах за територіально-спортивним принципом. Команди, що посядуть перші два місця у кожній з таких груп розігруватимуть медалі чемпіонату України у Першій лізі. Гратимуть за системою плей-оф, до двох перемог.  

Сезон у Першій лізі має стартувати у середині жовтня.

Лариса Шабанова, керівник Департаменту з проведення змагань ФБУ, директор чемпіонату України:

- Ми розраховуємо на те, що у нас повністю будуть наповнені 4 групи. Заявки на участь у першій лізі подали вже більше 20 команд. Розподіл за територіально-спортивним принципом покликаний мінімально скоротити фінансові витрати команд. Не секрет, що команди першої ліги – це напівпрофесійні, напіваматорські команди. У цих командах чимало студентів, чимало гравців, що мають постійну роботу і менше часу приділяють навчально- тренувальному процесу. Але тим не менш хочуть грати в офіційних змаганнях, підвищувати свою майстерність. У такий спосіб ми плануємо привернути ще більшу увагу до розвитку баскетболу на місцях – у регіонах та громадах і збільшити кількість команд.

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.