вверх  обратно

Игорь Харченко: "Сборная Украины U-16 - не туристы"

16.08.2017

Кадетська чоловіча збірна України U-16 таки пішла по верхній гілці турнірного шляху на чемпіонаті Європи, що триває у столиці Болгарії Софії. Замість того, щоб борсатися у менш привабливому розподілі 9-16 місць, підопічні Ігоря Харченка зіграють у чвертьфіналі зі збірною Греції 17 серпня. Головний тренер збірної України підбив короткі підсумки виступу у групі В.

- Пане Ігоре, у Вас в активі перемоги над Кіпром, Болгарією, Данією. У пасиві – поразки від збірних Нідерландів та Польщі. Чим вони різняться?

- З Нідерландами грали перший матч на турнірі, ще не встигли увійти у змагальний ритм. Суперник – збалансована, дуже гарно підготовлена у технічному і тактичному плані команда. Що ж до поляків – міцний горішок. Грали з ними на рівних, але на останній хвилині втратили перемогу, бо мали дві втрати. Вчасно встигли провести роботу над помилками, бо вже у наступному матчі здолали господарів і вхопилися за останній шанс – переконливо обіграли данців.

- В усіх команд-грандів простежується тенденція – вони зі скрипом виходять з групи, але потім вже додають по ходу турніру. Ви теж розрахували пік форми на півфінал-фінал, коли розігруватимуть путівки у Дивізіон А? Чи вихід з групи – збіг обставин?

- Вихід з групи можна вважати збігом обставин (українцям допомогла Болгарія, яка перемогла в останньому турі групового турніру поляків 75:71 – ред.). Але щоб опинитися серед цих обставин, нам треба було щонайменше здолати Данію, а перед цим Болгарію і ще раніше Кіпр. Баскетбольна закрутка на таких турнірах – звичне явище. Ми поступилися полякам, з великою різницею обіграли Болгарію. А потім господарі вирвали перемогу у збірної Польщі. Ось і увесь збіг обставин. Так, ми зі скрипом вийшли з групи. Нажаль, у нас відсутній фізичний, психологічний досвід, щоб грати поспіль вісім ігор. Але будемо намагатися вигравати далі. У хлопців тепер є шанс проявити себе і боротися за нагороди Чемпіонату.

- Втрат у складі не маєте?

- На щастя, поки що усе гаразд, йдемо без втрат. Є певні мікротравми і пошкодження, але лікарі роблять свою справу, усі у складі.

- Як проводите вільний від ігор день?

- Знаєте, є такий вислів принагідно до спортсменів на чемпіонатах світу чи Європи: туристів повезли. Так от, ми не туристи. Перед сніданком команда здійснила півгодинну прогулянку, у першій половині дня – тренування. Пообіді – вільний час, бажаючі можуть погуляти містом, ознайомитися з пам’ятками Софії. Але ввечері – розбір команди противника.

- Браку інформації щодо збірної Греції не відчуваєте? Чим вони сильні?

- Ця команда сповідує сильний атлетичний баскетбол, якісний підбір гравців по позиціях, дуже чітко діють у захисті. Греки - серйозний виклик для нас.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.