вверх  обратно

Женская сборная Украины 3х3 вернулась на родину

26.06.2017

Жіноча збірна України з баскетболу 3х3 підтвердила статус приналежності до елітних збірних команд планети. Переможна стабільність дала привід до чергових урочистостей у залі прильоту аеропорту Бориспіль. Цього разу "жовто-сині" дівчата здобули бронзу чемпіонату світу, що відбувся у французькому Нанті.

Додому збірна прибула останнім рейсом з Парижа. Той запізнився так само, як відхилялися від запланованого розкладу матчі Мундіалю у Нанті. Літак мав сісти о 23:50 25 червня, але мимоволі дав можливість зустріти новий день численним прихильникам команди незабутніми емоціями.

Коли стрілки годинника перевалили за психологічно важливу опівнічну відмітку і час відрахував добру годину нової доби 26 червня, вони такі повернулися – сяючі, красиві, позитивні, з медалями на грудях, готові ділитися емоціями радості і у світлі софітів і поза об’єктивами теле- і фотокамер.

  Зустріч знову тепла і вражаюча – з прапорами, квітами, відданими вболівальниками, допитливими журналістами і… коханими. Лідер збірної Ганна Зарицька, яка вийде заміж 7.07.2017 не відразу потрапила в обійми судженого. 

Спочатку довелося задовольнити журналістський попит на приємну інформацію з перших вуст. Разом із нею з представниками ЗМІ спілкувалися ще дві бронзові призерки Чемпіонату світу Христина Філевич, Дар’я Завидна, головний тренер Юрій Процюк.

Оксана Моллова була відсутня за сімейними обставинами, вона вирушила з Франції до Варшави до свого чоловіка.Привітали команду Генеральний Секретар ФБУ Володимир Драбіковський, заступник Міністра молоді та спорту України, віце-президент НОКу Ігор Гоцул.

Юрій Процюк, головний тренер жіночої збірної України з баскетболу 3х3:

- Здобувати медалі для жіночої збірної 3х3 стає приємною традицією. Будемо прагнути її продовжувати, щоб і далі прославляти Україну. Наші дівчата молодці, вони зробили це – стали призерками чемпіонату світу!

Ганна Зарицька, бронзова призерка чемпіонату світу-2017:

- ми зовсім не мали прохідних ігор. Вийшли зі складної групи маючи одну поразку від Нідерландів, але потім повернули їм цей боржок, вигравши бронзовий поєдинок. Якби нам ще трохи зіграності додати, впевнена, були б чемпіонками.

Дар’я Завидна, бронзова призерка чемпіонату світу-2017:

- з наступного чемпіонату світу ми привеземо золоті медалі. Емоційно було непросто, але усі дівчата у команді дуже гарні гравці, професіонали.

Христина Філевич, бронзова призерка чемпіонату світу-2017:

-  відчуття неймовірні! Ми виклалися повністю і це принесло результат. Дуже приємно бачити у нічному Борисполі стільки людей, це піднімає настрій і підтверджує – ми недарма боролися і здобули медалі.

Ігор Гоцул, заступник Міністра молоді та спорту України, віце-президент НОКу:

- Як на мене, закономірно, що баскетбол 3х3 включений до програми Олімпійських Ігор. Більше того, закономірно, що наші дівчата змогли показати себе у Франції. Бо ми усі добре пам’ятаємо їхні успіхи на Європейських Іграх у Баку-2015 і чемпіонаті світу-2016 у Китаї. Зараз вони ще додали, розвивається цей вид баскетболу в Україні. Це дає підстави сподіватися – у майбутньому їх очікують не менш гучні перемоги!

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.