вверх  обратно

Андрей Подковыров: "В следующем году наши ребята будут выступать в юношеской Евролиге"

17.05.2017

З початком травня не лише завершується клубний сезон у баскетболі, а й бере початок тривалий період підготовки і офіційних турнірів для збірних у різних вікових категоріях. Для тренерів кадетських, юніорських, молодіжних, національних команд, збірних з баскетболу 3х3, які до того переглядали кандидатів, знайомилися із потенційним поповненням спілкувалися із колегами з клубів, прийшов час практичних випробувань. ФБУ планує ближче познайомити Вас не лише із структурою вертикалі збірних, а й з головними тренерами серед, яких є чимало справжніх зірок українського і світового баскетболу.

Розпочинаємо ми цей цикл знайомств разом із легендарним гравцем Будівельника і одним із найтитулованіших тренерів України Андрієм Подковировим, який є куратором юнацьких збірних.

Андрій Подковиров особистість для вітчизняного баскетболу знакова. Як гравець, чемпіон Радянського Союзу у складі Будівельника і один із перших легіонерів, один із перших радянських легіонерів у європейських клубах (провів 3 сезони у німецькому Дортмунді). Як тренер пропрацював і у кіпрському ПАЕЕК, і у російському ЦСКА, у семи українських клубах, де два рази приводив до чемпіонства Азовмаш, двічі вигравав Кубок України з різними командами, двічі був переможцем Спартакіад України, здобував медалі різного ґатунку з Денді-Баскет, ЦСКА, Будівельником.

Зараз один із найтитулованіших тренерів країни скеровує свої знання і зусилля у новому, для багатьох несподіваному річищі. Вертикаль збірних команд стала ще більш довгою. До проекту U15 тепер додався ще й U14, підготовка юних баскетболістів до інституту збірних команд тепер розпочинатиметься з більш раннього віку. Про суть цього проекту Андрій Подковиров розповів особисто, не обійшлося і без деяких історичних паралелей.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.