вверх  обратно

Виталий Степановский: "Никакой расслабленности в матчах с "Днепром" быть не может"

4.04.2017

5 квітня у Суперлізі Парі Матч стартує півфінальна серія плей-оф до трьох перемог. Першими на цій стадії боротьбу розпочнуть Хімік та Дніпро. Южненці володіють титулом чемпіонів України, Дніпро у цьому сезоні вже встиг відібрати у них національний Кубок. Та й статистика очних зустрічей у регулярному чемпіонаті не на боці підопічних Віталія Степановського. Але це історія, попереду – нове протистояння, у якому Хімік налаштований не менш рішуче за дніпрян і спробує змінити статистику.

- Як переломити ситуацію? Потрібно стояти на правилах, потрібно домогтися від гравців виконання усіх вимог, що я перед ними ставитиму. І другий дуже важливий момент – потрібно закинути відкриті кидки. Так, скажімо, ми програли їм останню гру у чемпіонаті (3 березня у Южному 72:78 – ред.) і кубкову гру (у півфіналі кубка України 44:55 – ред.) – ці ігри ми програли здебільшого через те, що змазали дуже багато відкритих кидків. Тобто тут є дуже важливий момент з точки зору реалізації. Це по-перше. По-друге, це безумовно психологічний момент, ми граємо вдома, на своєму майданчику перед своїми вболівальниками і маємо скористатися перевагою свого майданчика. Це, на мій погляд найважливіші чинники, які дозволять нам змінити статистику ігор з Хіміком у цій серії.

- У чемпіонаті ви зазнали двох поразок від Дніпра саме у Южному. Нема комплексу незручного суперника через це?
- Ні, абсолютно нема. Кожен новий матч – це нова можливість довести, що ти сильніший.

- Останній матч ваша команда виграла не надто переконливо (у другому матчі чвертьфінальної серії Хімік здолав у гостях Миколаїв 96:95 – ред.). Чому?
- Я б не сказав, що перемога непереконлива. Якщо ви пам’ятаєте хід гри, ми контролювали хід гри повністю. Ми забили за першу половину 52 очка, вигравали 16 очок. У третій чверті ми вигравали 17 очок. І сказати, про те, що це непереконлива перемога – я так не скажу. Миколаїв відчув гру вже наприкінці матчу, у четвертій чверті. Це можна пояснити тим, що ми дещо розслабилися, додайте ці неймовірні чотири триочкових кидки, які Олексій Онуфрієв нам закинув. Тому, можна сказати, що просто момент розслабленості зіграв з нами злий жарт. А так я вважаю, що ми усю гру контролювали, якщо навіть подивитися на динаміку рахунку – 17 очок було у третій чверті і четверту чверть ми починали з запасом +14. Я тут проблем не бачу.

- Щодо матчів з Дніпром не доводиться говорити про натяк на розслабленість?
- Так, безумовно. Дніпро, я завжди це підкреслюю, гарна команда. Кожна гра, яка була між нами у цьому сезоні – була грою на декілька помилок. Буквально дві-три помилки і призводили до перемоги у кілька очок, до десяти. А в останній грі ми програли тільки 6 очок. Тому, безумовно, жодної розслабленості у матчах з Дніпром бути не може. Треба відповідально підходити до кожної атаки і до кожного захисту свого кошика.

- Досвід, що ви його набули у Лізі Чемпіонів, може стати вам у нагоді у плей-оф?
- Це досвід має допомагати досягати мети не лише у плей-оф. Він залишиться у хлопців, у мене у багажі. І має допомагати у подальшій кар’єрі.

- Є твердження: здобути титул простіше, ніж його захистити. Ви згодні?
- Ну, це вже йде третій захист титулу (Хімік двічі поспіль виграв чемпіонат України у 2015 і 2016-му роках – ред.). Так, безумовно, вперше зійти на вершину простіше, ніж утриматися на ній.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.