вверх  обратно

Сергей Гладыр: "Новый календарь ФИБА дает возможность лучше сыграть за сборную Украины"

1.03.2017

Український захисник Сергій Гладир постійно нагадує про себе вдалими виступами в складі французького Монако. Нещодавно наш баскетболіст став MVP фіналу Кубка Лідерів, у якому Монако здолав АСВЕЛ – 95:91.

У коментарі прес-службі ФІБА Гладир зазначив, що хотів би ще допомогти національній збірній на найвищому рівні. У складі збірної він стартував у фінальному турнірі чемпіонату світу 2014 року. Однак після перемоги над командою Домініканської Республіки турнір для Гладиря раптово закінчився через травму.

Українець сподівається надолужити в кваліфікації чемпіонату світу 2019 року та докласти зусиль, аби пробитися на Олімпіаду-2020.

"Звичайно, я мрію виграти олімпійську медаль. Однак усвідомлюю, що зробити це з національною збірною дуже складно. Хоча шанси кваліфікуватися на Олімпіаду-2020 Україна все ж має. Але спершу потрібно думати про чемпіонат світу 2019 року. Потрібно докласти зусиль, аби виступити найкращим чином та посісти максимально високий результат", - зазначив Гладир.

"Ми дуже хотіли потрапити на минулий чемпіонат світу. То ж мене дуже засмутила травма, якої я зазнав після першого матчу. Команда була готова обіграти ще кількох суперників та вийти в чвертьфінал. Травма мене психологічно спустошила", - додав захисник.

Також Гладир звернув увагу на зміни міжнародного календаря матчів. На його думку це має піти на користь як гравцям, так і вболівальникам. "Літо – є літо. Не лише баскетболісти хотять відпочити влітку. Вболівальники також намагаються йти в відпустки саме влітку. Для них матчі збірних упродовж року стануть чудовою нагодою відвідати їх. Влітку не завжди це виходить. Упродовж сезони гравці готуються в клубах, то ж будуть в найкращих кондиціях для виступів за збірні. ФІБА затвердила правильне рішення, змінивши таким чином календар", - резюмував Гладир.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.