вверх  обратно

Положение Лиги Монстров 2011/2012

24.10.2011

Мета та завдання

Розвиток та популяризація баскетболу в м.Києві.
Підвищення спортивної майстерності команд м.Києва.
Пропаганда здорового способу життя.

Організатор турніру

Організатором турніру виступає адміністрація basket.com.ua (далі – Організатор).
Організатор турніру щорічно запрошує до участі в турнірі баскетбольні команди м.Києва.

Керівництво та відповідальність за проведення змагань

Загальне керівництво підготовкою та проведенням турніру з баскетболу (далі – Турнір) здійснюється Київською міською федерацією баскетболу (далі – КМФБ), Об’єднанням баскетбольних суддів м.Києва (далі – ОБС) та Організатором. Безпосереднє проведення змагань покладається на Директорат, до складу якого входить по одному представнику від кожної команди (тренер або капітан), головний суддя, головний секретар і керівник Basket.com.ua.

Організації, що беруть участь у змаганнях, вимоги до учасників

Команди, які подали до Директорату офіційну заявку та були запрошені взяти участь у турнірі. Не мають права приймати участь у змаганнях гравця, які на час подання заявки (дозаявки) та проведення змагань мають діючу ліцензію гравця Суперліги Чемпіонату України (крім "Ведмеді-КПI"). Вік гравців не повинен бути молодше 16 років на час початку змагань.

Строки та система проведення

Ігри проводяться з жовтня 2011 року по квітень 2012 року.
Турнір проводиться у два етапи.

Перший етап.
8 команд грають в чотири кола - дві гри дома, дві гри на виїзді.
Другий етап.
За результатами першого етапу команди, що посіли 1-4 розігрують місця за системою фінала 4-х.

Визначення командних результатів

Розташування команд в турнірній таблиці відбуває згідно відсотку перемог отриманих у турнірі.

Організаційні питання

Команда-господар повинна забезпечити для проведення гри майданчик, який відповідає правилам гри (розміри, лінії, відстань до стін тощо) та обладнаний стаціонарним табло. Майданчик повинен бути прийнятий актом ГСК. Початок ігор у робочі дні – не раніше 18:00, у неділю – не раніше 12:00.

Команда-господар забезпечує суперників не менш ніж двома м’ячами для розминки та кваліфікованим медичним обслуговуванням під час гри. У випадку відсутності лікаря команда-господар сплачує штраф у розмірі 1 000 грн. та за необхідності медичної допомоги оплачує виїзд лікаря або швидкої допомоги.

Кожну гру обслуговує суддівська бригада у складі двох суддів в полі, комісара та суддів-секретарів. На ігри плей-офф можуть бути назначені три арбітри в полі. Перенесення дати гри допускається тільки за спільною домовленістю обох команд та за згодою Директорату ГСК. Ця гра має бути зіграна протягом одного тижня.

У випадку, коли командою подано протест на результат гри, письмову заяву необхідно надати до ГСК протягом 24 годин після закінчення даної гри з обов’язковим внеском у розмірі 500 грн. Після розгляду заяви команди ГСК разом з представниками усіх 8-х команд, за винятком команд, результат гри яких опротестовано, протягом трьох днів повинна винести рішення щодо протесту. У випадку задоволення протесту сума внеску повертається. Ігри турніру грають м’ячем NIKE ELITE.

Нагородження

Команді, що зайняла перше місце у турнірі, присвоюється звання „Чемпіон Ліги Монстрів”. Команди, що посіли І-ІV місця, нагороджуються медалями та дипломами відповідних ступенів та одержують призовий фонд: І місце - 50 000 грн. або подорож до Лондона на ОІ 2012р., ІІ місце - 35 000 грн., ІІІ місце - 25 000 грн., ІV місце - 10 000 грн. Нагородженню підлягають 12 гравців, що зіграли не менш ніж 50% ігор та один тренер. Крім того призами будуть нагороджені: „Кращий гравець турніру”, „Кращий суддя турніру".

Порядок подання заявок

Попередня заявка подається на нараді представників команд не пізніше ніж за два тижні до початку змагань. Офіційні заявки на участь у Кубку подаються до ГСК до дати першої гри згідно з календарним розкладом ігор.

Дозаявку на допуск гравців можна подати до ГСК не пізніше початку третього кола першого етапу змагань та додаткового внеску 300 грн. за кожного гравця, за умови , що цей гравець не брав участь у іграх за іншу команду.

У заявці вказується список гравців, рік народження, адреса спортивного залу, день тижня і час проведення домашньої гри, службовий, домашній, мобільний номери телефонів та адреса представника (тренера) команди.

Заявка має бути завірена організацією, що представляє команду, та лікарем.

У плей-офф мають право брати участь лише ті гравці, які зіграли не менш ніж 40% матчів турніру.

Дисциплінарні та штрафні санкції щодо гравців, тренерів, суддів

За перший технічний фол гравцю команда сплачує до ОБС 100 грн., за другий – 150 грн., за третій – 200 грн. і т.д. За перший технічний фол тренеру команда сплачує 100 грн., за другий – 200 грн., за третій – 300 грн. і т.д. За перший дискваліфікуючий фол гравцю або тренеру команда сплачує 500 грн., за другий – 700 грн., за третій – 800 грн. Гравець, який отримав дискваліфікуючий фол (або два технічних в одному матчі) має пропустити наступну зустріч, окрім того кожен випадок розглядається ГСК та приймається рішення про подальшу участь у турі. Відповідальність за відповідні штрафи несе команда. Без сплати штрафних санкцій команда не допускається до наступного туру. У разі отримання штрафних санкцій на останній для команди грі, штраф переходить на наступний рік.

За запізнення судді на гру штрафний внесок складає 150 грн., за неявку – 300 грн., невідповідна суддівська форма – 100 грн., некваліфіковане суддівство (за оцінкою ГСК) підлягає штрафу 300 грн., за помилки судді, що вплинули на результат гри, - 300 грн.

Заключне положення

Усі спірні питання стосовно проведення змагань та будь-які інші питання, що не врегульовані цим Положенням, вирішуються Директоратом.

Добавил: Max
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.