вверх  обратно

Валентин Воронин: "Дважды предлагали вернуться во Львов"

19.10.2011

Керівництво баскетбольної «Політехніки-Галичини» після серії невдалих ігор у новому баскетбольному сезоні звільнило головного тренера команди Дмитра Базилевського. Новим-старим тренером команди тепер буде добре відомий львівським вболівальникам фахівець Валентин Воронін.

Білоруський спеціаліст – саме та людина, з якою пов’язані позитивні зрушення у львівському баскетболі. Під керівництвом білоруського наставника львівська баскетбольна команда у сезоні 2007/08 посіла високе четверте місце у чемпіонаті Суперліги. У наступному сезоні, коли через розкол українського баскетболу, «Політехніка» грала у чемпіонаті УБЛ (Українська баскетбольна ліга), Воронін з львівською командою приміряв «бронзовий» комплект нагород.

Утім, після цього наставник львів’ян попрощався з командою, передавши її в руки іншим тренерам. Після провальних двох сезонів львівських «гуліверів» білоруського фахівця знову покликали до столиці Галичини рятувати львівський баскетбол.

Запрошення повернутися до Львова не було для мене несподіванкою, - починає розмову Валентин Воронін. - Перед цим мене двічі запрошували до Львова. Тоді приїхати я не міг. Мав роботу в южненському «Хіміку», де працював з дитячо-юнацькою баскетбольною школою. З однієї сторони працювати зараз буде цікаво, з іншої – велика відповідальність. Жаль, що я не міг підбирати гравців. Усі виконавці уже в мене під руками. Не все так просто. Утім, буду старатися.

Чи бачили матчі «Політехніки-Галичини» у цьому сезоні?

В мене були проблеми з інтернетом, вдалося побачити зовсім мало. Попри це, переглянув вдалий матч «Політехніки» з «Миколаєвом». На мій погляд, у цій грі львівські баскетболісти усе влучили. Такі ігри в баскетболі бувають. Утім, тоді тренер львівської команди задіяв лише сім гравців. Очікувалося, що на гру з «Ферро-ЗНТУ» львів’ян не вистачить.

Чи були поставлені перед Вами якісь конкретні завдання?

Завдання лише одне – вигравати та потрапити до плей-оф. Навіщо тоді мене запрошували в команду? А на що ми будемо здатні, побачимо уже з часом.

Що скажете про теперішніх легіонерів львівської команди? Мовних проблем немає?

Тут з легіонерів я майже нікого не знаю. Вони покликані на провідні ролі в команді. Американці взагалі мало грають в такий баскетбол, який я запропонував. Мовних проблем немає, баскетбол на всіх мовах однаковий. А в інших питаннях допомагають ті люди, які знають мову.

Чи здатні ці люди бути частиною команди, чи здатні вони знехтувати власним «я» завдяки цілям команди, побачимо згодом. Ні для кого не секрет, що Майклів Джорданів у Львові немає. Немає гравців, які вдвох чи втрьох здатні обіграти суперника. Потрібно будувати колектив, який своєю віддачею, своїм взаєморозумінням буде вирішувати питання на майданчику.

Чи варто очікувати в найближчий час кадрових змін у команді?

Найближчі ігри дадуть відповіді на ці питання. Не виключаю такий варіант. Скажу відверто: не знаю які контракти у гравців. Можливо, за розрив контракту з кимось доведеться клубу платити компенсацію. На моє питання зі складом керівник команди відповів, що будемо вирішувати це питання. Утім, усі хто вміє грати в баскетбол, уже задіяні у клубах.

Півмісяці тому можна було повернути до Львова Олександра Кудрявцева, півтора місяці тому - Павла Улянка (екс-гравці львівської «Політехніки). Ці два гравці обігрували збірну України

vgolos.com.ua

Добавил: крыс 13
21
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.