вверх  обратно

Владимир Драбиковский: "Мы не будем сбавлять темпов развития баскетбола 3х3 в Украине"

16.12.2016
На урочистій церемонії вшанування найкращих спортсменів і тренерів "Спортивне Сузір’я - 2016" жіноча збірна України з баскетболу 3х3 перемогла у номінації "Команда Року". Під час вручення команді Зірки визнання за перемогу у цій номінації Генеральний Секретар ФБУ Володимир Драбіковський пояснив, чому успіх українок не є випадковим і що потрібно для продовження переможних тенденцій у баскетболі 3х3:

- На мій погляд перемога наших дівчат у номінації "Команда Року" цілком заслужена. Звичайно, коли вони їхали на чемпіонат світу, ми у глибині душі сподівалися, що буде успіх. Я особисто був переконаний, що цим дівчатам по силах увійти до Топ-4 найкращих команд світу, але друге місце і справді стало приємним сюрпризом. На шляху до срібних медалей вони обіграли таких сильних суперників як Франція, Іспанія – а це гранди світового баскетболу, збірні таких серйозних у баскетболі держав завжди ставлять перед собою максимальні завдання. Тому вважаю наша збірна досягла у Гуанчжоу видатного результату. То ж, отримати на "Спортивному Сузір’ї" перемогу у номінації "Команда Року" - для усіх нас -функціонерів, гравців, тренерів, вболівальників, приємний момент.

- Зараз увага до баскетболу 3х3 стає більш пильною, він стає більш професійним. Про що свідчать зміни у тренерському складі збірних України?
- Дійсно, ми не збавлятимемо темпів розвитку баскетболу 3х3 в Україні. Цей вид на 99% увійде до програми Олімпійських Ігор у Токіо-2020. Звісно, у зв’язку з цим і ставлення до нього стає більш професійним, з вуличного руху він перевтілюється у професійний спорт. І тому на грудневому засіданні Президії ФБУ було прийнято рішення посилити тренерський штаб збірних команд, залучити до їхнього складу професійних тренерів, які вже чогось досягнули у баскетболі. Після того, як Федерацію Баскетболу України очолив Михайло Бродський, вона зробила семимильний крок вперед порівняно з минулими роками – в організації, у кількості проведення турнірів. У нас вже є повноцінний Чемпіонат України, Зимовий Кубок. Ми граємо цілий рік і продовжимо діяти у цьому напрямку.

- Наступного року відбудеться Чемпіонат світу з баскетболу 3х3, де виступлять і жіноча, і чоловіча, і юнацька чоловіча (U-18) збірні України. Які завдання ставитиме перед командами виходячи з результату дівчат у Піднебесній?
- Ми завжди ставимо максимальні завдання, але не вимагаємо обов’язкового здобуття титулу чемпіонів світу. Потрапляння до чільної четвірки вважатиму гідним виступом.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.