вверх  обратно

Символическая пятерка недели по версии Суперлиги

17.10.2011

Протягом тижня відбулося десять матчів чемпіонату Суперліги, за підсумками яких офіційний сайт Суперліги визначає традиційну символічну п’ятірку.

 
Захисники
 
Деррік Зіммерман («Київ») – 22 очка + 7 підбирань + 5 передач + 3 перехоплення = 31 РЕ.
 
В Одесі, де «Київ» поступився в напруженій боротьбі, Деррік Зіммерман провів свій найкращий матч зі старту чемпіонату. Плеймейкер «вовків» не лише став найрезультативнішим гравцем своєї команди, а й плідно попрацював на відскоках, здійснив три перехоплення, а також п’ять разів асистував партнерам. У підсумку йому підкорився другий показник ефективності нинішнього сезону, що дозволило захисникові очолити рейтинг найкорисніших гравців Суперліги.
 
Де Маркус Нельсон («Донецьк») – 16.5 очка + 8 підбирань + 3.5 передачі + 1.5 перехоплення = 20 РЕ*.
 
Протягом тижня Де Маркус Нельсон двічі рятував донецьку команду. Спершу в Дніпропетровську, де захисник відзначився дабл-даблом, а головне – зібрав кілька важливих відскоків і продемонстрував холоднокровність під час пробиття вирішальних штрафних наприкінці гри. Потім – у Дніпродзержинську, де триочковий Нельсона на останніх секундах четвертої чверті перевів гру в овертайм.
 
Форварди
 
Джеремі Шаппел («Ферро-ЗНТУ») – 18 очок + 11 підбирань + 4 передачі + 3 перехоплення + 1 блок-шот = 29 РЕ.
 
Минулий сезон Джеремі Шаппел закінчив із 6.6 підбирання в середньому за гру, поступившись за цим показником лише «великим». Невипадково Євген Мурзін, наставник «Говерли», кольори якої тоді захищав американець, називав захисника «маленьким Фрейзером». Утім, у грі з «ДніпроАЗОТом», за який якраз грає канадський центровий, Шаппел не лише перевершив Фрейзера за кількістю зібраних відскоків, а й продемонстрував свої снайперські здібності та надійно відпрацював у захисті, вдруге поспіль відзначившись 29 балами рейтингу ефективності.
 
Зак Морлі («Будівельник») – 14 очок + 12 підбирань + 2 передачі + 1 перехоплення = 24 РЕ.
 
У вкрай непростому матчі з «Дніпром» Зак Морлі відзначився другим на старті сезону дабл-даблом, опинившись на четвертому місці серед найефективніших баскетболістів Суперліги. Крім того, на рахунку досвідченого форварда – вирішальні підбирання наприкінці зустрічі, а також триочковий кидок за хвилину до сирени, який фактично вирішив долю гри.
 
Центровий
 
Ерік Колмен («Говерла») – 16 очок + 5 підбирань + 1.5 передачі + 1.5 блок-шота = 15.5 РЕ*.
 
Протягом тижня «Говерла» здобула дві непрості перемоги, ніби продовжуючи традиції попереднього сезону, за підсумками якого вона стала лідером за важкими кінцівками матчів. Причому, в обох перемогах «ведмедів» ключову роль відіграв Ерік Колмен. Саме вдалі дії центрового наприкінці зустрічей із «ОДЕСОЮ» та «Черкаськими Мавпами», зокрема – важливі кидки та не менш важливі підбирання й блок-шоти Віллі Діну та Моррісу Олмонду відповідно, двічі приносили івано-франківській команді успіх.
 
Крім того, варто відзначити таких гравців:
 
Олександр Неруш («Черкаські Мавпи») – 14 очок + 5 передач + 2 підбирання = 17 РЕ.
Ярослав Лемик («Говерла») – 9.5 очка + 5.5 підбирання = 11 РЕ*.
Шон Кінг («ОДЕСА») – 11.5 очка + 8 підбирань + 4.5 блок-шота + 3 передачі = 17 РЕ*.
 
* середні показники за сумою двох матчів.
 
Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.