вверх  обратно

Павел Пискарев: "Хотим войти в Суперлигу по спортивному принципу"

30.11.2016

Івано-франківська "Говерла" серед чотирнадцяти команд-учасниць Вищої ліги має найкращі показники. Підопічні Павла Піскарьова лідирують у групі 2, з 10 матчів поступилися лише в одному. Чи готова команда для вирішення чемпіонських завдань? Чи сприяє цьому рівень цьогорічної Вищої ліги?

- Мені важко порівнювати. Ми давно не брали участі у чемпіонаті Вищої ліги, то ж не можу сказати, який він був торік. Але судячи з того, що бачу зараз – рівень виріс. У тому році я побачив буквально одну гру Львівська Політехніка – Тернопіль ТНЕУ. Львів у тому році був передостанній, а цього року у них набагато сильніша команда. А у попередньому турі ми грали у Рівному, програвали у третій чверті 5 очок. І хоча виграли небагато, а наступного дня більше 20, але знову ж таки – і гравці цікаві, і команди, а відтак і чемпіонат. Тернопіль виграв у Хіміка вдома, Львів виграв у Хіміка вдома, Рівне виграли у Львова вдома. Ми програли у Рівному (8 жовтня 79:82 і це єдина поразки Говерли у турнірі – ред.). Непередбачуваність у матчах присутня, а це робить чемпіонат цікавим для глядачів і сподіваюся привабливим для спонсорів.

- На цьому базуються ваші успішні виступи? Заклали фундамент функціоналки на передсезонних зборах чи комплектація?
- Перш за все – комплектація. У нас чудовий колектив. У нас зібралися люди, які хочуть грати, вигравати, перемагати.

- На кого можете покластися, хто є лідерами роздягальні?
- У цьому сезоні у нас настільки збалансована команда, що кожний гравець може бути лідером. Бути саме лідером у кожній конкретній грі в цій команді дуже важко. У кожній грі у нас новий лідер, скажемо так. Атмосфера у роздягальні також чудова, у нас є лідери, більш досвічені гравці – це Роман Гуменюк, Андрій Калашніков справляється зі своїм завданням капітана.

- У планах на сезон – утримати лідерство?
- Звичайно, будемо старатися виграти якомога більше ігор і вибороти золоті медалі у Вищій лізі.

- А далі?
- А далі, якщо усе буде гаразд, увійдемо до складу учасників Суперліги з першого місця. За спортивним принципом.

- Ви знаєте вимоги до інфраструктури у Суперлізі. Вас зараз усе влаштовує?
- У нас досить непоганий зал. Команди, що приїздять на ігри, задоволені прийомом, умовами, у яких граємо.

- Мало у кого такий є. Бо якщо порівняти з тим самим Луцьком, у вас – палац.
- Навіть не з Луцьком. Ми того року грали у Суперлізі приватівській, але ми трошки поїздили, подивилися. У принципі, зали гарні є тільки у Дніпрі, у Южному безперечно і…

- І Палац спорту у Києві.
- І Палац спорту у Києві. Але знову ж таки – холодний зал, як би там не було.

- У вас?
- У нас тепло. Це засвідчують і суперники, і глядачі. До того ж, якщо говорити про паркет, то він у нас один з найкращих. Хімік тільки конкурент, Дніпро, той самий Палац спорту. Ще у Харкові є хороший зал (Палац спорту ім. Кірпи – ред.), але у ньому ніхто не грає. Я був там колись на матчі усіх зірок багато років тому, мені дуже сподобалося. Але більше з баскетболістів там ніхто не грає.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.