вверх  обратно

Дмитрий Щиглинский: "Каштан" дал нам взбучку, это урок для нас"

2.11.2016

Першим з представників елітного дивізіону українського баскетболу боротьбу у FrezeeOil Кубку України розпочав "Запоріжжя-ZOG". Попри перемогу у гостях над київським "Каштаном" прем’єра на думку головного тренера гостей Дмитра Щиглінського повноцінної радості не викликала. Чому? Наставник "Запоріжжя-ZOG" розповів про доречність участі у FrezeeOil Кубку України і плани на сезон.

- Перемога є, але повноцінної радості вона мені не принесла. Хлопці чомусь грали без блиску в очах. Не дивлячись на те, що ми говорили про мотивацію у роздягальні рівень самовіддачі порівняно з тим, що його гравці продемонстрували у Черкасах (у межах Суперліги Парі-Матч підопічні Дмитра Щиглінського обіграли "Черкаські Мавпи 77:65 – ред.), відрізняється, і дуже сильно у гірший бік. Я думаю, що мала місце психологічна, моральна, фізична втома, але у будь-якому випадку недостатня налаштованість неприпустима для нас. Навіть попри щільний ігровий графік, який у нас був за останні 10 днів, ми не повинні були так розслаблятися. Я вважаю, сьогодні команда грала розслаблено.

- Можливо через те, що ви підсвідомо розуміли, що суперники – любителі і їх завжди можна дотиснути?
- Так. Психологічний момент, звичайно, є. Мовляв, вони зараз стануть, а ми на "легкій нозі" їх обіграємо. Не скидаю провини з себе – мені не вдалося налаштувати команду як слід. Отже, результат є, а задоволення від якості гри немає.

- Матч-відповідь (6 листопада у Запоріжжі - ред.) дасть можливість виправитися. Якщо ви у такому стані виграли +5, то підсумок боротьби простежується?
- Давайте не будемо забігати наперед. Не можна ніколи так думати, що підсумок боротьби зрозумілий. М’яч круглий. Нам просто треба відпочити і готуватися до матчу-відповіді, зіграти в повну силу і показати нарешті той баскетбол, у який ми вміємо грати.

- Наскільки вам імпонує система проведення Freezeoil Кубка України? Чи гра з аматорськими командами – марна витрата часу і зайве ущільнення графіку?
- Ні у якому разі. Ви ж бачите, боротьба з Каштаном виявилася запеклою і глядачам це сподобалося. Вони почали вболівати по-справжньому, як кажуть, завелися. І для тих команд, які з різних причин не потрапляють до складу учасників Суперліги Парі-Матч, теж цікаво пограти з такими командами, як ми. Більш класний суперник – це завжди сильніший подразник, хочеш більше себе проявити, довести свою спроможність боротися на рівних, або ж навіть і переважати більш сильного за статусом суперника. І Каштан це яскраво продемонстрував. Усі гравці, які у недалекому минулому феєрили на майданчику, показали свою гру. Десь утерли нашим гравцям носа і показали, хто тут є зірками. Напевно, це добре. Зробимо висновки і рухатимемося далі. Нехай це буде для нас прочуханом, будемо про це ще розмовляти з командою.

- Враховуючи те, що ви можете забувати гіркі поразки, після розгрому від Будівельника (84:108 – ред.) перемогли у Черкасах, які завдання може вирішувати "Запоріжжя" у цьому сезоні?
- Завдання на сезон? Перемога у кожному наступному матчі. До цього треба прагнути.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.