вверх  обратно

Евгений Мурзин: "Нашли в себе резервы и бились до конца"

13.10.2011

Головний тренер "Говерли" Євген Мурзін ділиться враженнями про важку перемогу івано-франківського клубу над БК "ОДЕСА" з рахунком 76:71...

- Ми готувалися і розбирали гравців суперника, мали відео для аналізу їхньої гри, словом, знали, що «ОДЕСА» - дуже серйозний опонент. – розповів Євген Вікторович. - Але мене тривожить, як віднеслись гравці до матчу. Я казав хлопцям, що основна небезпека буде надходити від трьох гравців, котрі в принципі, роблять результат – Кінга, Діна і Кривича. Як виявилося ми не справились з жодним. В цій ситуації тішить тільки одне – що перемогли. Знайшли резерв в собі, бились до кінця, не опустили руки. Після першої половини у двох наших ключових гравців – Тіггса і Гріна на пішла гра. Невиразно виглядали Колмен і Уокер. Тому я вдячним українським гравцям, що взяли на себе відповідальність в тяжку хвилину. Лемик, Сільковський, Дубнюк, Герасимчук – внесли свою свіжість в грі і дуже нам допомогли.

- Здвоєний центр гостей у захисті проти Колмена – здивував вас?

- Взагалі то так, ми цього не очікували. Але Колмен себе справді почував в першій половині гри невпевнено – це кидалось в очі. Він ніколи не кидає після обманного показу, він або підстрибує максимально вгору, або забиває згори, як це було в другій половині гри – ось це його гра. Ну а на початку гри я побачив розгубленого хлопчика, який не знав, що робити. Не пішла гра у інших гравців, отримали багато фолів. І в кінцівці, Свонсон, котрий дуже добре знає Кривича, дозволив йому забити два триочкові, які могли стати вирішальними. Тому я бачу, що нам треба ще багато працювати.

- Який би момент матчу ви могли б назвати переломним для «Говерли»?

- Для мене ця гра дещо пригадала гру в Маріуполі – ми заб’ємо – нам заб’ють. Ви бачили мою реакцію, я підстрибував, бо нам треба було бодай один-два рази добре відзахиститись. Саме після такого моменту, коли так і сталось – відбувся злам гри в нашу користь.

- Чи можете пояснити що ж сталося із командою у першій 10-хвилинці?

- Знаєте, мені не сподобалось те, як гравці розминались перед грою – я говорив з помічниками і вони підтвердили, що хлопці справді дуже в’яло вигладали ще перед грою. До того ж розминку скоротили на п’ять хвилин, словом, вийшли на гру ми не готовими.

- Як ви можете пояснити таку погану реалізацію дальніх кидків від Маркуса Уокера?

- Уявіть на секунду, що було б, якби Маркус реалізував хоча б дві спроби зі своїх п’яти? Так, минулого сезону його відсоток реалізації дальніх складав 46, але… Він зробив багато користі, маю на увазі його алей-упи, те, як він завів сьогодні команду! Я думаю, що Уоркер був одним з наших джокерів – в першу чергу своїм захистом, передачами, кидками через Кінга. Небагато гравці наважиться піти от так на Шона. А він пішов, і двічі забив. А ще якби забив триочкові – ціни б йому не було. І ми б не розмовляли про проблеми, і все було б прекрасно.

- Чи погоджуєтеся, що Брайан Грін останні матчі провів невиразно?

- Грін гравець, котрий сильно залежить від індивідуальної гри. Йому трохи тяжко в командній грі, в складних комбінаціях він дещо губиться. Це моя помилка, я її виправлю ближчим часом і вже знаю як це зробити. Йому треба зробити простір для обіграшу один в один, адже Брайан дуже сильний в цьому плані. Виходить, що ми його сповна не використовуємо. Я вважаю, що у матчі з «ОДЕСОЮ» він непогано зіграв, можливо, не в повну силу, хоча й набрав чотири швидкі фоли, але користь певну він приніс. Особливо в захисті.

- У команди знову спостерігається погана реалізація штрафних кидків…

- Це все наслідок поганого налаштування на гру. Хоча це вже наша проблема протягом останніх кількох сезонів, тож ми будемо доопрацьовувати.

bcgoverla.if.ua

Добавил: sevitch77
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.