вверх  обратно

Владимир Холопов: "Надеемся, что Спитковская сыграет в четвертьфинале"

15.10.2016

В останній чвертьфінальній парі чемпіонату світу з баскетболу 3х3 зійдуться збірні України та Франції.

Наші дівчата пробилися до цієї стадії змагань з другого місця у групі А. У свою чергу Франція виграла групу D.

Як і збірна України, трикольорові мають у своєму активі 3 перемоги при одній поразці. Маємо ще одну цікаву паралель - як і Нова Зеландія, якій поступилися українки, переможець француженок Китай теж опинився за межею чвертьфіналістів. Якщо Україна набрала на чемпіонаті 58 очок (11-й показник), та Франція – 80! Це найрезультативніша, наразі, команда чемпіонату світу. У світовому рейтингу Франція – четверта, Україна – восьма. Втім, долю матчу вирішують не рейтинги, а гравці і їхня готовність здобути перемогу.

Володимир Холопов, тренер збірної України:

- Навіть за підсумком матчів групової стадії зробив для себе висновок – цей чемпіонат світу більш серйозний старт, ніж Європейські Ігри (Україна посіла 2 місце у Баку-2015 – ред.) і Чемпіонат Європи (Україна посіла шосте місце цього року – ред.). Вивчати суперника особливої потреби не бачу. Ми передивлялися усі ігри Франції, а відтак добре обізнані про її сильні і слабкі сторони.

- Чи не склалося у вас враження, що за стилем гри француженки нагадують збірну Голандії (лідер світового рейтингу, українки переграли їх на груповому етапі 12:8 – ред.)?
- Це абсолютно різні команди. Франція – дуже сильна команда і дуже досвічена. Нічого спільного з Голландією не має. Голландки – молоді, а ці напевно – найдосвіченіші на турнірі. Втім, боротися з ними можна. Ми поки не зіграли свої найкращі матчі на чемпіонаті і, сподіваюсь, маємо резерви, аби додати.

- Як плануєте відновлюватися? Два матчі зіграли сьогодні. Завтра, якщо мета максимальна, треба налаштовуватися ще на три (чвертьфінальний, півфінальний, фінал, або матч за 3 місце – ред.).
- Відновлюватися у стислі терміни непросто. Мене турбує мікротравма Спітковської, вона пошкодила ікроножного м’яза і це може завадити їй зіграти чвертьфінал з Францією. Втім, я сподіваюся, вона справжній боєць і зможе вийти на майданчик. На чемпіонаті напрочуд  дружня атмосфера, команди спілкуються одна з одною і нам на допомогу прийшла лікар збірної Голандії! Вона поставила Євгенії кінезіотейп. Очікуємо результату. Усі інші дівчата хоч і виглядають дещо втомленими, але готові дати бій!

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.